NIEUWSKEF

Kef presenteert een drietal nieuwe actieve subwoofers in de Kube-serie


Sinan Kökbugur | 06 november 2017 | Fotografie Fabrikant | KEF

De Engelse luidsprekerbouwer Kef heeft een drietal nieuwe actieve subwoofers gepresenteerd. Het drietal is in oplopende grootte genaamd Kube8b, Kube10b en Kube12b. De nieuwelingen zijn kubusvormig en voorzien van een techniek die er voor zou moeten zorgen dat de conus van de driver zeer precies wordt aangedreven, ongeacht het volume. Binnenkort zullen ze in de winkels te vinden zijn. 

Kef Kube subwoofers: actief met DSP en iBX

Het in Groot-Brittannië gevestigde Kef heeft het portfolio van subwoofers uitgebreid met een drietal actieve kubusvormige subwoofers. Aan het typenummer is de diameter van de driver in inches af te lezen. De koper kan dus kiezen uit een model van 8, 10 of 12 inch groot. Dat is zo'n 200, 250 of 300 millimeter. Alle drie zijn ze voorzien van een klasse D-versterker van 300 Watt. Het frequentiebereik van de grootste loopt van 22 Hz tot 140 Hz (-3 dB), de middelste loopt van 24 Hz tot 140 Hz (-3 dB) en de kleinste pakt op bij 34 Hz en loopt eveneens door tot 140 Hz (-6 dB).

Kef heeft de nieuwelingen voorzien van een techniek die iBX wordt genoemd (Intelligent Bass Extension). Feitelijk is dit volgens Kef een algoritme dat zorgt voor een volledige afstemming tussen de ingebouwde versterker en de driver. Omdat Kef zelf zijn drivers maakt en alle techniek in huis ontwikkelt, is het op elkaar afstemmen van onderdelen relatief simpel en dat zou de luisteraar moeten merken.

Het binnenkomende signaal wordt in de voortrap van de subwoofer geanalyseerd en indien nodig bijgestuurd zodat de weergave van lage tonen op elk volume optimaal is, aldus Kef. De gebruiker kan de hoeveelheid lage tonen met knoppen op de achterkant instellen zodat plaatsing in de luisterruimte makkelijk zou moeten zijn. Omdat de nieuwe Kubes gesloten zijn, kunnen ze ook dichtbij een muur worden geplaatst.

Kef Kube subwoofers: prijzen en leveringsinformatie

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe subwoofers in de winkel zullen komen, maar naar verwachting zal dat voor het einde van dit jaar zijn. Mochten wij nieuwe informatie vernemen, zullen wij dit nieuwsbericht bijwerken.

Kef Kube 12b:  750 euro

Kef Kube 10b:  650 euro

Kef Kube 8b:    550 euro

MERK

EDITORS' CHOICE