Hi-Fi Klubben in zee met B&O Play

Hi-Fi Klubben en B&O Play werken voortaan samen. Dat betekent dat je alle B&O Play-artikelen nu ook in alle 104 fysieke winkels en de online shop van de audioketen kunt vinden.

Een opmerkelijke stap van de twee grote Deense audiospelers, want het bestaande dealernetwerk van B&O is vrij exclusief terwijl Hi-Fi Klubben eveneens een redelijk afgebakend merkenpakket voert. ,,Bij Hi-Fi Klubben zijn we altijd op zoek naar merken die ons kunnen helpen met onze missie: mensen in beweging krijgen door muziek," zo duidt Klubben-CEO Christoffer Arensbach de keuze. ,,En als de producten niet alleen geweldig klinken, maar er ook fantastisch uitzien zoals bij B&O Play, dan is het moeilijk om niet een beetje verliefd te worden."

,,De nieuwe samenwerking versterkt onze aanwezigheid in de Europese markt," vult Sales-directeur Peter Panduro Lundbergh van B&O Play aan. ,,Een markt waar we onze merkbekendheid verder willen uitbreiden en onze verkoop willen stimuleren."

Arensbach: ,,Luidsprekers zijn altijd ons belangrijkste artikel geweest. Maar we moeten ook luisteren naar onze klanten. Of het geluid nu uit een hoofdtelefoon, luidspreker of soundbar komt, dat maakt ons niet zoveel uit – het belangrijkste is dat het goed klinkt. Tegenwoordig zijn steeds meer klanten op zoek naar draadloze artikelen die gemakkelijk te gebruiken zijn, met een stijlvol, Scandinavisch ontwerp. En dat is B&O Play spot on."

Review: B&O BeoPlay A2

Hi-Fi Klubben

De Deense audioketen Hi-Fi Klubben werd in 1980 in Aarhus, Denemarken opgericht en is nog altijd eigendom van de oprichter, Peter Lyngdorf. Inmiddelsz zijn er ruim 100 fysieke winkels, die je buiten Denemarken en Nederland ook in Noorwegen, Zweden en Duitsland vindt. Hi‑Fi Klubben gaat de artikelen van B&O Play in alle markten verkopen, online en in de winkels.

In Nederland telt Hi-Fi Klubben momenteel 12 winkels, maar daar komt nog voor de jaarwisseling een dertiende bij wanneer het jongste filiaal in het centrum van Eindhoven de deuren opent.

MERK

EDITORS' CHOICE