Pro-Ject VC-S MK II: nieuwe verbeterde platenwasmachine

Het Oostenrijkse Pro-Ject heeft een nieuwe versie van zijn succesvolle in 2016 gelanceerde platenwasmachine genaamd VC-S uitgebracht. De nieuwe machine is simpelweg VC-S MK II gedoopt. De basis van de nieuwe platenwasmachine is hetzelfde gebleven, maar Pro-Ject heeft een stillere motor geplaatst. Ook de roestvrijstalen platenklem is herzien. De bediening is vrijwel hetzelfde gebleven.

Pro-Ject VC-S MK II: schone platen klinken beter

Een schone plaat is het vertrekpunt van een goede aftasting en weergave van een vinylplaat. Platen zijn immers veel gevoeliger voor vervuiling dan een cd. Reiniging kan handmatig met een daarvoor geschikte doek of borstel gedaan worden, maar reiniging met een platenwasmachine is makkelijker en geeft een beter resultaat.

Het Oostenrijkse Pro-Ject heeft zijn bestaande platenwasmachine genaamd VC-S herzien. De nieuwe machine, genaamd VC-S MK II, heeft grotendeels dezelfde techniek als het oorspronkelijke model. Twee rondjes zouden voldoende moeten zijn om een vuile plaat te reinigen. De nieuwe machine heeft echter een stillere motor gekregen. Bovendien kan de motor twee kanten op draaien. Platen worden door een klem vastgehouden en liggen niet op een draaiplateau. De roestvrijstalen platenklem is herzien en verbeterd. Ook het uiterlijk van de machine is onderhanden genomen. Aanduidingen op de kast zijn geprint in plaats van gestickerd.

De VC-S MK II wordt geleverd met een flesje van 100 milliliter Wash-IT, Pro-Ject’s eigen merk reinigingsvloeistof. Wash-IT bevat geen alcohol, maar bevat milieuvriendelijke en niet-brandbare en niet-giftige bestanddelen. Wash-IT is bovendien ontwikkeld om na het reinigen en drogen volledig te verdampen zonder enig residu achter te laten op de vinylplaat. Wash-IT is een geconcentreerde vloeistof die met gedemineraliseerd water verdund dient te worden. Een liter Wash-IT is na verdunning voldoende voor het reinigen van 1.500 platen.

Pro-Ject VC-S MK II: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe platenwasmachine zou per direct verkrijgbaar moeten zijn, maar op de website van Pro-Ject is hij nog niet te vinden. De oude machine staat er nog wel op voor een prijs van 449 euro. Op internet gonst voor de MK II-versie een prijs van 349 Britse ponden. De prijs voor Nederland is nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE