NIEUWS

Taga Harmony HTA-25B: budget-buizenversterker met bluetooth

Het Poolse Taga Harmony heeft een geïntegreerde versterker uitgebracht die is voorzien van zowel buizen als transistors. De nieuwe versterker heeft de naam HTA-25B gekregen. Muziek komt binnen via twee analoge ingangen of een usb-stick of bluetooth. De HTA-25B kan twee keer 18 Watt aan acht Ohm leveren. De HTA-25B is dus geen krachtpatser maar daar is de prijs ook naar. Oude en nieuwe techniek worden door Taga samengepakt en laagdrempelig aangeboden.

Taga Harmony HTA 25B: buizen, transistors, bluetooth en usb

De voortrap van nieuwe hybride stereoversterker van het Poosle audiobedrijf Taga Harmony is voorzien van vier buizen: twee van het type 6P1 en twee van het type 6N1. De eindversterking komt voor rekening van transistors. Volgens Taga komen de voordelen van zowel buizen als transistors samen in één kastje dat slechts 4,5 kilogram weegt.

De HTA-25B moet het niet hebben van zijn kracht. Het uitgangsvermogen is twee keer 18 Watt bij een belasting van acht Ohm en twee keer 25 Watt aan vier Ohm. De nieuweling lijkt dan ook niet of minder geschikt voor aansturing van luidsprekers met een laag rendement. Taga mikt echter niet op de gebruiker met grote vermogenshonger, maar op de gebruiker met een klein budget die ook muziek via bluetooth (4.0, A2DP) wil afspelen. Ook heeft de HTA-25B een usb-ingang op de voorkant en kunnen muziekbestanden in de formaten mp3, wma, wav, ape, aac en flac worden afgespeeld. Daarnaast heeft de HTA-25B een tweetal cinch-lijningangen.

De enkele set luidsprekeraansluitingen is zwaar en verguld uitgevoerd. De hoofdtelefoonaansluiting op de voorkant is geschikt voor hoofdtelefoons met een impedantie tussen 32 en 320 Ohm. Bij een impedantie van 160 Ohm levert de HTA-25B 80 milliwatt aan de hoofdtelefoon.

Taga geeft een ruisvloer op van 75 dB, een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz en een harmonische vervorming van een halve procent bij één kHz / één Watt.

De HTA-25B lijkt een leuke instapversterker voor wie wellicht eens kennis wil maken met de klank van buizen gecombineerd met het gemak van bluetooth of het afspelen van muziek van een usb-stick.

Taga Harmony HTA-25B: prijs en leveringsinformatie

De HTA-25B is leverbaar uitsluitend leverbaar in het zwart. We weten nog niet of de nieuwe versterker ook naar Nederland gehaald zal worden en voor welke prijs. Op Poolse websites staat een prijs vermeld van ongeveer 800 zloty. Dat is ongeveer 190 euro.


EDITORS' CHOICE