NIEUWSVPI

De eerste phono-versterker van VPI heet Voyager

Sinan Kökbugur | 23 oktober 2017 | Fotografie Fabrikant | VPI

De Amerikaanse draaitafelfabrikant VPI heeft zijn eerste phono-versterker aangekondigd genaamd Voyager. De nieuwe Voyager biedt aansluitingen voor twee draaitafels en beide aansluitingen kunnen ieder afzonderlijk worden ingesteld. Het instellingsbereik is zodanig dat vrijwel ieder element kan worden aangesloten. Naar verwachting zal de Voyager in het eerste kwartaal van 2018 naar Europa komen. 

VPI Voyager

Het in de Amerikaanse plaats Cliffwood gevestigde VPI bouwt uitsluitend draaitafels en gerelateerde accessoires. De nieuwe Voyager is de eerste phono-versterker van het bedrijf. Volgens VPI is de Voyager bij uitstek bedoeld om te combineren met een draaitafel van VPI, maar natuurlijk kan een ander merk ook worden aangesloten. De Voyager is geschikt voor zowel mm-elementen als mc-elementen. Alle instellingsknoppen zitten op de voorkant van het apparaat.

De mm-gain is 42 dB met een impedantie van 47 kOhm. De gebruiker kan kiezen uit drie capaciteiten: 100 pF, 200 pF en 270pF. De mc-gain is 62 dB. Als impedantie kan 100 of 500 of 1.000 Ohm worden gekozen. Het signaal loopt overigens niet over de knoppen op de voorkant, maar over meerdere relais die zijn toegerust op het doorgeven van zwakke signalen. Wie het frontje van de Voyager niet mooi vindt, kan later een ander frontje plaatsen, aldus VPI.

De voeding heeft volgens VPI de nodige aandacht gehad en de schakelingen in de Voyager zijn voorzien van JFET’s en andere hoogwaardige componenten.

VPI Voyager: prijs en leveringsinformatie

De Voyager zal halverwege de komende maand november in de VS op de markt komen voor een prijs 2.500 dollar. In het eerste kwartaal van 2018 komt de rest van de wereld aan de beurt. De prijs voor Europa is nog niet bekend maar een belangstellende moet onder andere rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE