NIEUWSdCS

dCS integreert ondersteuning van MQA in huidig portfolio

Het Britse dCS heeft een nieuwe versie van de firmware aangekondigd voor alle huidige producten van het bedrijf. De nieuwe firmware zal de ondersteuning van MQA toevoegen aan de apparaten van dCS die nu op de markt zijn. Voor het eind van dit jaar zou de nieuwe firmware uitgerold moeten zijn.

dCS en ondersteuning van MQA

Het in Groot-Brittanni√ę gevestigde dCS heeft besloten om ondersteuning van MQA toe te voegen aan de thans op de markt zijnde producten. MQA biedt volgens dCS van alle digitale bronnen de beste geluidskwaliteit.

Kort samengevat, de gedachte achter MQA is de realisatie van muziekweergave in studiokwaliteit. Gewone PCM-bestanden kunnen van MQA-codering worden voorzien. Bij het afspelen van het PCM-bestand wordt de MQA-laag weer gedecodeerd. Als de afspeelapparatuur de MQA-codering niet herkent, wordt het PCM-bestand gewoon afgespeeld maar dan zonder de weergave van de extra informatie die de MQA-codering er aan heeft toegevoegd. Meer weten over MQA? Lees dan dit artikel.

De apparaten van dCS zijn niet voorzien van dac-chips van de plank. dCS kiest zijn eigen chips en schrijft zelf de nodige software, zodat het conversieproces volledig in eigen hand gehouden kan worden. Het voordeel is dat de toevoeging van bijvoorbeeld MQA geen nieuwe hardware vereist. dCS hoeft alleen de software van zijn apparaten aan te passen om de nieuwste bestandformaten en dus ook MQA te kunnen ondersteunen. dCS en het bedrijf achter MQA hebben ongeveer en jaar besteed aan testen en implementeren van de nieuwe firmware ter ondersteuning van MQA, aldus David Steven van dCS.

dCS en MQA: uitrolschema voor toevoeging van MQA

De nieuwe firmware kan binnenkort worden gedownload via internet. De eigenaar van een dCS-apparaat kan simpelweg de update-functie van zijn apparaat gebruiken.

Het uitrolschema is als volgt:

dCS Rossini, oktober 2017

dCS Vivalid One: november 2017

dCS Network Bridge: november 2017

dCS Vivaldi DAC & Upsampler: december 2017

dCS

Het in Engeland gevestigde dCS is opgericht in 1987 en speelt sindsdien mee in de voorhoede van digitale audio. dCS combineert naar eigen zeggen wetenschap en creativiteit. dCS maakt DA-converters, upsamplers, master clocks en sacd/cd-loopwerken.


EDITORS' CHOICE