NIEUWSMytek

Mytek Brooklyn DAC+ en LexiCone voeding


Rob Nijman | 17 oktober 2017 | Fotografie Fabrikant | Mytek

Het Amerikaanse Mytek heeft een V2-versie van de Brooklyn DAC aangekondigd, de Brooklyn DAC+. Daarnaast laat AudioSense weten dat er een speciale voeding voor de Brooklyn DAC beschikbaar is gekomen, onder meer bij die dealer verkrijgbaar.

Laten we beginnen bij de upgrade van de Brooklyn DAC. De jongere DAC+ is een opnieuw ontworpen convertor, waarbij de nieuwe Sabre 9028PRO chipset voor een betere resolutie en filtermogelijkheden de voornaamste verbetering is. Het redesign is tevens doorgetrokken op de voeding en de diverse circuits in de behuizing, terwijl de DAC+ tevens is voorzien van een verbeterde hoofdtelefoonversterker en kanaalscheiding. 

De aanpassingen in deze V2-dac resulteren volgens het merk in verbeteringen in afspelen voor zowel de liefhebbers van digitaal (PCM, DSD, MQA) als analoog. Daarnaast zijn de Amerikanen ervan overtuigd dat het hoofdtelefooncircuit van de DAC+ een stevige concurrent is voor dedicated hoofdtelefoonversterkers. Het audiomerk uit New York introduceerde een aantal maanden geleden ook een nieuwe versterker in dezelfde serie, de Brooklyn AMP

De nieuwe Brooklyn DAC+ kost 2195 euro, zo'n tien procent meer dan de reguliere variant (€1995). 

LexiCone voeding

Het Amerikaanse Mytek heeft geen importeur in Nederland, maar levert rechtstreeks aan dealers. Eén van die dealers is AudioSense, waar je sinds kort ook aanvullende hardware voor de Brooklyn-serie aan kunt schaffen. ,,De Brooklyn DAC heeft ingebouwd een uitstekend schakelende voeding, maar zo’n voeding kan beter", schrijft AudioSense. ,,Te horen aan meer microdetail, meer ruimte-informatie, transparanter, een zwarte achtergrond: meer genieten."

Deze 12 V DC / 5 A (60 W) voeding is ontworpen door LexiCone Acoustics (Rijsbergen). De voeding bevat een zeer ruim bemeten 200 W ringkerntrafo. De stabilisatormodule is voor veilig gebruik begrensd op 5 A. De voeding is op vier manieren ontstoord, waardoor een gitzwarte achtergrond, een verbazingwekkende dynamiek en een verbeterd pulsgedrag moeten worden bewerkstelligd, zo stelt AudioSense.

LexiCone Acoustics bouwt deze PSU ‘point-to-point’ en levert rechtstreeks of via AudioSense. De Lexicone voeding kost 650 euro en komt met 3 jaar garantie. Kijk voor meer informatie op de website van AudioSense.


EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »