(Gesponsord artikel)ARTIKELSony

LF-S50G: de nieuwste speaker van Sony


Redactie Hifi.nl | 25 september 2017 | Fotografie Fabrikant | Sony

Met zijn nieuwe Google-Assistant-speaker speelt Sony in op behoeftes van deze tijd. Het is niet het eerste concern dat deze revolutionaire gadget op de markt brengt, eerder kwam Google al met de Google Home en Amazon met de Amazon Echo. Op de speaker van Sony is het nog heel even wachten; die komt in november op de markt. Deze slimme speaker wordt verkocht onder de naam LF-S50G.

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van Pricewise.

De Sony-speaker verschijnt als eerst in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en wordt verkocht voor een bedrag van 230 euro. Het apparaat lijkt erg op de Google Home, die met 129 euro een stuk goedkoper is dan de speaker van Sony. Er moet dus wel iets zijn aan de Sony-variant waardoor we dit bedrag willen neertellen. Maar is dat er ook?

Specificaties LF-S50G

De LF-S50G is 16,2 centimeter hoog, 11 centimeter breed en 11 centimeter diep. De slimme speaker weegt 750 gram en komt uit in de kleuren wit en zwart. In de speaker zit een subwoofer van 5,3 centimeter, waarmee lage tonen goed tot hun recht komen. De LF-S50G van Sony is een draadloze speaker met een geluidskwaliteit die, volgens Sony zelf, beter is dan die van de Google Home. De speaker heeft een 360-graden-geluidssysteem, waardoor het geluid door heel de ruimte kan worden verspreid. Het mooie is dat de speaker gepaard gaat met een Google Assistant, waardoor je deze met je stem kunt bedienen. Zeg ‘Ok Google’, geef je opdracht of stel je vraag en je krijgt wat je wilt. 

Google Home vs. Sony

Sinds juli van dit jaar is Google Home op de markt. Dit apparaat heeft veel dezelfde specificaties als de speaker van Sony en kost dus maar 129 euro, zo goed als de helft van de Sony-speaker. Er zou dus wel een interessant verschil te noemen moeten zijn, maar dat blijft redelijk uit. Sony komt wel met wat extra’s, maar of die het extra bedrag waard zijn is te betwijfelen. Zo is de LF-S50G spatwaterdicht door de ipx3-certificering; een stof die zorgt voor bescherming tegen water tot 10 liter per minuut. Volgens Sony is het geluid van zijn speaker beter. De speaker is groter en zwaarder dan de Google Home; in lengte, breedte en hoogte kan overal ongeveer twee centimeter af worden gehaald en in gewicht zo’n 200 gram. Maar dat hoeft geen voordeel te zijn. En waar de Sony-speaker in het wit en zwart wordt aangeboden, heb je de Google Home in het zwart en wit (bovenkant) met zeven verschillende kleuren op het speakergedeelte.

En net als Google Home kun je de smart speaker van Sony vragen stellen door de Google-Assistant-systeem. De Sony-speaker kan, net als de Google Home, samenwerken met andere slimme devices, zoals de chromecast, Nets en de Philips Hue. De Sony-speaker kan een klok tonen, maar beide apparaten kun je natuurlijk ook gewoon vragen naar de tijd; Ok Google… Verschil met de Home is dat je de speaker van Sony ook met een handbeweging kunt bedienen; tik het apparaat aan of zwaai erlangs om bijvoorbeeld naar een volgend nummer te gaan. Geen al te noemenswaardige specificatieverschillen. Naast Google Home en de LF-S50G zijn er meerdere slimme speakers op de markt.

Optimaal met beste internet

Om de slimme speaker van Sony optimaal te kunnen gebruiken, heb je internet nodig op locatie. Wat in veel gevallen in huis zal zijn, maar je kunt het wireless apparaat ook meenemen op pad. Kies je voor een LF-S50G en wil je de kosten op een bepaalde manier compenseren? Kijk dan eens online naar internetabonnementen en ga internet vergelijken. Is jouw abonnement wel zo goedkoop voor wat jij ermee doet? Of heb je juist sneller internet nodig, maar kan dit tegen lagere kosten? Dat soort informatie kun je makkelijk online vinden. Helemaal leuk als je de Google Assistant hiervoor kunt inzetten.

EDITORS' CHOICE