NIEUWSRhapsody

Heet van de naald: Rhapsody introduceert platenlabel RAR

Rob Nijman | 20 oktober 2017 | Fotografie Fabrikant
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 09 oktober 2017

Rhapsody stapt in de wereld van analoge muziekopnames en introduceert Rhapsody Analog Recordings of kortweg RAR, een platenlabel dat enkel en alleen analoog opneemt. Het is een samenwerking van Michael van Polen, Frans de Rond en Harry van Dalen gebaseerd op hun gemeenschappelijke passie voor geluid, klank en muziek.

Vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober zal het label gelanceerd worden met de release van de eerste twee albums, die als plaat en tape verschijnen. Het zijn live-to-two-track-recordings die het moment dat muziek gemaakt wordt 'direct en puur vastleggen'. Het eerste RAR-album is van pianiste Atzko Kohashi en vocaliste Denise Jannah, live opgenomen in de luisterruimte van de Rhapsody-thuisbasis. Het tweede album is van Carmen Gomez Inc., is opgenomen in MCO Studio 2 en staat voor een ode aan Harry Belafonte.

Je bent 20 en 21 oktober van harte welkom aan de Borneolaan in Hilversum om de feestelijke introductie bij te wonen. ,,Het pand zal bruisen met allerlei analoge zaken, waaronder een bijzondere high-end installatie die dat mooie en eerlijke analoge geluid perfect tot z’n recht laat komen!" 

High-end analoog

Uiteraard is er aan alle details gedacht en staat er een serieus high-end systeem klaar 20 en 21 oktober. Waaronder de primeur van de Soulution 330 geïntegreerde versterker, die ongeveer 18.000 euro zal gaan kosten. Daarnaast introduceert Rhapsody de Zellaton Legacy luidsprekers uit Duitsland en als klap op de vuurpijl hebben ze een bijzonderd geavanceerde buizen-ersterker staan. Deze Alieno levert 250 watt aan Klasse-A over 300 B-buis zonder uitgangstrafo. ,,Een revolutionair ontwerp op eenzame hoogte."

,,Natuurlijk hebben we nog meer verrassingen in petto; het worden twee bijzondere Rhapsody-dagen vol met audiofiel muziekplezier. Wees welkom!"

Rhapsody introduceert RAR

Vrijdag 20 oktober van 12.00 – 17.00 uur
Zaterdag 21 oktober van 10.00 – 16.00 uur

Rhapsody Sound & Vision
Borneolaan 25 1217 GX Hilversum

HiFi.nl zal aanwezig zijn voor verslaggeving, dus wordt vervolgd!


EDITORS' CHOICE