Spectral viert jubileum en lanceert DMA-500

Het Amerikaanse Spectral viert zijn veertigste verjaardag en doet met de lancering van de DMA-500, een mono eindversterker. De volle naam van de nieuweling luidt DMA-500 Anniversary Mono Reference Amplifier. Volgens Spectral is de nieuwe DMA-500 het resultaat van veertig jaar ervaring met het bouwen van versterkers. Keith Johnson is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe versterker.

Spectral DMA-500 Anniversary Mono Reference Amplifier

Het in de Amerikaanse plaats Sunnyvale (California) gevestigde Spectral bestaat dit jaar veertig jaar en dat is reden voor een feestje. Het feest wordt opgeluisterd met het uitbrengen van de DMA-500, een mono eindversterker die voorzien is van de laatste en beste techniek van Spectral. Feitelijk is de DMA-500 het nieuwe topmodel van Spectral. Het vorige topmodel genaamd DMA-400 was al heel erg goed, maar de DMA-500 doet daar volgens Spectral nog een schepje bovenop.

Spectral DMA-500: zeer breedbandig en snel

Versterkers van Spectral staan bekend om hun zeer grote frequentiebereik. De DMA-500 heeft binnen een marge van ± 0,1 dB een frequentiebereik van 0 Hz tot 150 kHz. Binnen een marge van ± 1 dB is dat 0 Hz tot 1 MHz en binnen ± 3 dB loopt het frequentiebereik door tot 1,8 MHz. De stijgtijd is kleiner dan 225 nanoseconden en de slew rate bedraagt 1.200 Volt per microseconde. Over het praktische nut van een dergelijk frequentiebereik kan van mening worden verschild, maar de DMA-500 is in elk geval een razendsnelle versterker en dit is onder andere terug te zien in de zeer lage vervormingcijfers.

Spectral DMA-500: ruim voldoende vermogen voor iedere luidspreker

Aan vermogen geen gebrek. De DMA-500 levert 350 Watt aan acht Ohm, 540 Watt aan vier Ohm, 750 Watt aan twee Ohm en kan een kortstondige piekstroom tot 90 Ampère leveren. Geen luidspreker zal tekort komen met dit soort waardes. Aan de andere kant trekt de DMA-500 maximaal 2.000 Watt uit het stopcontact. In standby-modus is dat nog altijd 115 Watt en dat is relatief veel. Misschien toch maar even helemaal uitschakelen na een avondje genieten.

Spectral DMA-500: prijs en leveringsinformatie

Het is nog niet bekend wanneer de levering van de versterker zal starten en tegen welke prijs. Als wij meer weten zullen wij onze lezers informeren.

MERK

EDITORS' CHOICE