NIEUWSPioneer

Pioneer lanceert twee stereo-receivers met multiroom-techniek

Pioneer heeft de introductie van twee stereo-receivers aangekondigd genaamd SX-10AE en SX-N30AE. Beide modellen zijn voorzien van draadloze multiroom-techniek en ondersteunen FireConnect, DTS Play-Fi, Chromecast en bluetooth. Er zijn ook verschillen. De SX-N30AE heeft meer ingangen en meer vermogen. In oktober zullen de apparaten op de markt komen.

Pioneer SX-10AE en SX-N30AE: overeenkomsten

De klassieke analoge geïntegreerde versterker en stereo-receiver worden steeds vaker voorzien van digitale ingangen en/of multiroom-techniek. Pioneer’s nieuwe modellen zijn voorzien van techniek die door Pioneer Direct Energy Amplifier wordt genoemd. De SX10-AE kan 100 Watt per kanaal leveren, de SX-N30AE gaat iets verder met 135 Watt per kanaal.

Beide modellen ondersteunen FireConnect. Dit is een techniek waarbij een analoge bron, die is aangesloten op het apparaat dat als master is aangewezen, draadloos weergegeven kan worden op een FireConnect-luidspreker in een andere kamer. FireConnect-luidsprekers kunnen ook gegroepeerd worden voor gezamenlijk weergave van dezelfde bron.

Ook DTS Play-Fi wordt door beide modellen ondersteund. Met deze techniek kan muziek van een streaming-dienst of van een netwerkschijf via wifi naar andere apparaten worden gezonden die DTS Play-Fi ondersteunen.

Ook aan de ondersteuning van Chromecast is gedacht. Muziek van een iPhone, iPad, Android-apparaat, Mac of Windows-laptop of Chromebook kan dus via de nieuwe receivers van Pioneer worden afgespeeld.

Beide apparaten hebben een IR-afstandbediening maar met de Pioneer Remote App voor iOS of Android kunnen alle mogelijkheden ten volle worden benut.

O ja. Bluetooth wordt ook door beide apparaten ondersteund.

Pioneer SX-10AE en SX-N30AE: verschillen

Beide apparaten beschikken over een lijnuitgang en een lijnuitgang voor aansluiting van een subwoofer. De kleinste van de twee, de SX10AE, heeft vier analoge ingangen. De SX-N30AE is uitgebreider met zes analoge ingangen, een draaitafelingang (voor een mm-element) en twee digitale ingangen (Ă©Ă©n keer optisch, Ă©Ă©n keer coaxiaal). Voorts heeft de SX-N30AE een RJ45-netwerkaansluiting (voor ondersteuning van Spotify, Tidal, Deezer of een netwerkschijf) en een usb-aansluiting aan de voor- en achterkant. De SX-N30AE ondersteunt ook AirPlay.

Pioneer prijst de SX-N30AE aan als een radioster. Beide apparaten kunnen FM- en AM-radiostations weergeven, maar de SX-N30AE kan ook DAB en DAB+ weergeven, alsmede internetradio via TuneIn.

Al met al kunnen we zeggen dat beide stereo-receivers in de categorie “Zwitsers zakmes” vallen, de ene iets meer dan de andere.

Pioneer SX-10AE en SX-N30AE: prijzen en leveringsinformatie

Vanaf komende maand oktober zullen de nieuwe receivers in de winkel liggen. De koper kan kiezen uit een zilverkleurige of zwarte uitvoering. De SX-10AE zal 230 Britse ponden kosten en de SX-N30AE zal voor 550 Britse ponden van eigenaar wisselen. De prijzen in euro’s zijn nog niet bekend, maar wij zullen dit nieuwsbericht bijwerken als wij meer weten.


EDITORS' CHOICE