NIEUWS

Tisbury Audio Domino: een veelzijdige en betaalbare phono-versterker

Het Britse Tisbury Audio heeft zijn eerste phono-versterker gepresenteerd. Het nieuwe apparaat heeft de naam Domino gekregen en wordt met de hand gebouwd in Londen. De Domino is instelbaar zodat zowel high output mm-elementen als low output mc-elementen en alles er tussenin aangesloten zouden kunnen worden. Met een prijs van 139 Britse ponden is de Domino relatief goed betaalbaar te noemen.

Tisbury Audio Domino

De nieuwe phono-versterker van Tisbury Audio heeft een aluminium behuizing met een walnoothouten frontje. De gebruiker kan zijn Domino instellen met de microswitches die in de bodem van het apparaat zijn geplaatst.

De Domino biedt vier gain settings: 40, 49, 58 en 67 dB. Voorts zijn twee load setting beschikbaar: 47 Ohm en 47 kOhm. ‚ÄúDiversiteit en een ruim instellingbereik waren het belangrijkste doel bij het ontwerpen van de Domino. Het samenstellen van een goed draaitafelsysteem kan een behoorlijke uitdaging zijn en daarom wilden wij een phono-versterker bouwen die ieder element met iedere versterker kan verbinden,‚ÄĚ aldus Wes Young van Tisbury Audio.

Tisbury heeft naar eigen zeggen kwaliteitscomponenten in de Domino geplaatst. De gebruikte weerstanden hebben een nauwkeurigheid van een halve procent en de condensatoren hebben een afwijking van maximaal één procent. De RIAA-curve is nauwkeurig tot op 0,2 dB in het bereik van 20 Hz tot 20 kHz. Afhankelijk van de gekozen instelling ligt de ruisvloer tussen -70 dB en -103 dB. Vervormingcijfers (THD bij 1 kHz) liggen tussen 0,001% en 0,004%. De kanaalscheiding ligt, ook weer afhankelijk van de gekozen instellingen, tussen de 76 dB en 103 dB.

Tisbury Audio Domino: prijs en leveringsinformatie

De Domino is uitsluitend via de website van Tisbury Audio te verkrijgen, per direct. De prijs is 139 Britse ponden. De koper heeft een probeertermijn tevens retourtermijn van 14 dagen en krijgt twee jaar garantie.


EDITORS' CHOICE