NIEUWS

ReadScapeS: fijn leesvoer over akoestiek(oplossingen)

Rob Nijman | 19 september 2017

Voor wie al wat langer op HiFi.nl komt, is de naam Toine Dingemans vast geen onbekende. Jarenlang schreef hij vanuit SoundScapeS uitgebreide artikelreeksen over akoestiek en zelfbouw. Of, zoals hij het zelf zegt: ,,In een grijs verleden was ik SoundScapeS."

Een goed voorbeeld van één van zijn interessante uiteenzettingen is deze serie artikelen. De complete artikelen van zijn hand zijn deels nog wel, deels niet meer op HiFi.nl te vinden. Dat laatste komt omdat niet alles nog even actueel is.

Lees ook: akoestiektips van experts

Om dat fraaie archief weer leven in te blazen, te verversen én aan te vullen, heeft Toine een nieuw digitaal podium gebouwd: ReadScapeS. Op deze website vind je een flinke verzameling artikelen over hifi en akoestiek met tal van tips en doe-het-zelf oplossingen. ,,Om kort te gaan, ik heb het leeswaardige deel van de oude SoundScapeS-website herschreven, en behalve de informatie ook rekenmodules, bouwplannen en zaken zoals onderdelenlijsten en assemblage-instructies toegevoegd die er vroeger nog niet bij hoorden."
Alles is voor zelfbouwers gratis beschikbaar gesteld. 

ReadScapes is opgedeeld in de volgende 5 onderwerpen:

  1. Audio algemeen
  2. Akoestiek thuis
  3. Praktijk & doe-het-zelf
  4. Beeldmateriaal
  5. Downloads

Zonder meer een leestip!


EDITORS' CHOICE