NIEUWS

X-Fi 2017: hoor jij het verschil tussen live en hifi?


Redactie Hifi.nl | 18 september 2017 | Fotografie Fabrikant

TRPTK en Dutch & Dutch zorgen voor een primeur tijdens de XFI Premium Audio Show 2017. Het audiofiele muzieklabel en de fabrikant van high-end systemen hebben de handen ineengeslagen om het publiek een unieke ervaring te bezorgen. Muziek die vooraf in een akoestisch dode kamer is opgenomen wordt één op één vergeleken met diezelfde muziek live gespeeld in hun demoruimte. Hoor jij het verschil tussen live en hifi?

“Live muziek is de ultieme referentie” zegt Brendon Heinst, opnametechnicus bij TRPTK. Het is de missie van TRPTK om de essentie van de muziek zo accuraat mogelijk vast te leggen. “Tijdens het masteren hebben we een weergavesysteem nodig dat exact laat horen wat er is opgenomen, zonder iets toe te voegen en zonder iets weg te laten. Daarom gebruiken we de Dutch & Dutch 8c’s”.

High Fidelity draait in beginsel om het zo getrouw mogelijk reproduceren van de werkelijkheid. Het direct vergelijken met live muziek is de moeilijkste test, voor zowel de opname als het weergavesysteem. Toch leek het Martijn Mensink van Dutch & Dutch een fantastische uitdaging.

“De meeste systemen zullen onmiddellijk door de mand vallen, maar de kwaliteit van de opname is minstens zo belangrijk!” zegt Martijn. “TRPTK is een jong en ambitieus muzieklabel dat in korte tijd flink naam heeft gemaakt, en terecht! Hun opnames behoren tot de allerbesten en zonder hen zou ik dit experiment nooit aangedurfd hebben”.

Ben je benieuwd of jij het verschil hoort?

Live vs. Hifi @ XFI Premium Audio Show 2017
Kamer 34 in de Koningshof in Veldhoven
Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober, om 11:00, om 13:00 en om 16:00

Let op! 

Er zijn drie demonstraties per dag en het aantal plekken is beperkt. Zorg daarom dat je op tijd aanwezig bent.

EDITORS' CHOICE