NIEUWS

Taga HTA-1200: versterker met buizen en digitale ingangen

Sinan Kökbugur | 15 september 2017 | Fotografie Fabrikant

Het Poolse Taga Harmony heeft een nieuwe versterker uitgebracht genaamd HTA-1200 waarin de techniek van buizen wordt gecombineerd met de techniek van transistors. Het apparaat is ook voorzien van digitale ingangen en een volumeregeling van ALPS. Ook een hoofdtelefoon kan worden aangesloten. Al met al dus een behoorlijk compleet apparaat dat voor circa 1.000 euro van eigenaar zou moeten wisselen.

Taga Harmony HTA-1200: versterker met buizen in de voortrap en digitale ingangen

Het Poolse Taga Harmony maakt luidsprekers, versterkers en DA-converters. Het nieuwste apparaat is de HTA-1200, een geïntegreerde stereoversterker die 80 Watt aan acht Ohm en 120 Watt aan vier Ohm kan leveren. In de voortrap zijn een enkele buis van het type 12AX7 en een tweetal buizen van het type 12AU7 geplaatst. De eindtrap is voorzien van een viertal transistors van Toshiba. De combinatie van buizen en transistors zorgt volgens Taga voor een lineaire maar warme en levendige klank. De HTA-1200 zou geen moeite hebben met het aansturen van “moeilijke” luidsprekers.

Taga heeft zo te zien niet bezuinigd op onderdelen. De volumeregelaar is van het welbekende ALPS, de luidsprekeraansluitingen en overige aansluitingen zijn zwaar uitgevoerd en verguld, de koppelcondensatoren zijn van MKP. Een ringkerntransformator van 300 Watt is de basis van een goede voeding met een volgens Taga zeer lage rimpel.

De gebruiker heeft de beschikking over een viertal analoge cinch-ingangen. Eén van deze ingangen kan worden gebruikt voor een draaitafel met mm-element of mc-element. Daarnaast is ook een tweetal digitale ingangen beschikbaar, optisch en coaxiaal, geen usb. Het hart van de ingebouwde DA-converter is een chip van Texas Instruments, type PCM-1500, die signaal tot 24-bit / 192 kHz kan verwerken.

Wie een andere eindversterker wil gebruiken, kan daarvoor de cinch-uitgang gebruiken. Ook is voorzien in een hoofdtelefoonuitgang die geschikt is voor hoofdtelefoons met een impedantie van 32 Ohm tot 300 Ohm.

Een afstandbediening van aluminium en een netsnoer worden meegeleverd. Taga levert uitsluitend een zwarte uitvoering.

We weten nog niet of de nieuwe versterker ook naar Nederland gehaald zal worden en voor welke prijs. Op Poolse websites staat een vraagprijs van 4.299 Poolse zloty. Dat is ongeveer 1.000 euro.


EDITORS' CHOICE