NIEUWSGold Note

Gold Note IS-1000: versterker met dac, streamer en phono-trap

Het Italiaanse Gold Note heeft een alles-in-één apparaat gepresenteerd genaamd IS-1000. De IS-1000 is een geïntegreerde versterker die tevens is voorzien van een DA-converter en streaming-functies. Ook een phono-versterker is ingebouwd. Volgens Gold Note kan de luisteraar na het aansluiten van luidsprekers netvoeding en een netwerkkabel (of wifi) meteen beginnen met luisteren naar Tidal, Deezer of een andere leverancier van content.

Gold Note IS-1000: geïntegreerde versterker met alles erop en eraan

De IS-1000 van het Italiaanse Gold Note is een klasse A/B-versterker die 120 Watt per kanaal kan leveren. Volgens Gold Note zijn voor de bouw van de IS-1000 technische innovaties gebruikt uit de duurdere modellen van Gold Note zoals de P-1000 (voorversterker) en de PA-1175 (eindversterker). De hoge kwaliteit van de vlaggenschepen is samengebald in één behuizing, aldus Gold Note.

De nieuweling is voorzien van een zestal digitale aansluitingen: drie stuks optisch, één keer coaxiaal, één keer usb type A en een LAN-aansluiting (RJ45). De IS-1000 kan ook overweg met wifi. Via usb of netwerk wordt ondersteuning tot DSD64 gegeven.

Voorts zijn ook drie analoge aansluitingen beschikbaar, één keer XLR en twee keer cinch. De cinch-aansluitingen kunnen ook gebruikt worden voor een draaitafel, mm of mc. Wie een andere eindversterker zou willen gebruiken heeft de keus uit een analoge cinch-uitgang of een XLR-uitgang.

De IS-1000 is Roon Ready en kan gebruik maken van Tidal (al dan niet met MQA), Qobuz, Spotify, Deezer, Airplay en V-tuner voor internetradio.

Geïntegreerde versterkers worden steeds vaker uitgerust met een DA-converter en streaming-functies en/of een phono-trap. Gold Note volgt deze trend door een behoorlijk compleet apparaat af te leveren. Uiteraard heeft Gold Note ook aan de bediening gedacht en een app gemaakt voor Android of iOS.

De koper kan kiezen uit een aluminium, zwarte of zilverkleurige uitvoering. Prijs en leveringsinformatie is nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE