NIEUWSMOON

Moon 240i: nieuwe geïntegreerde versterker van Simaudio

Sinan Kökbugur | 11 september 2017 | Fotografie Fabrikant | MOON

Het Canadese Simaudio heeft een nieuwe geïntegreerde versterker uitgebracht met de naam Moon 240i. De nieuwe versterker wordt aangeprezen als instapper maar de koper krijgt tien jaar garantie, zoals bij alle producten van Moon / Simaudio. De gebruiker heeft de keuze uit analoge en digitale ingangen en kan ook een platenspeler met mm-element aansluiten. De nieuweling is per direct te koop.

Moon 240i: heel compleet

De nieuwe versterker van Moon positioneert zich als instapper maar tevens als hart van een muzieksysteem. De gebruiker kan kiezen uit een drietal gewone analoge cinch-ingangen, een mm-draaitafelingang en een vijftal digitale ingangen (twee stuks optisch, twee stuks coaxiaal en één keer usb). De ingebouwde da-converter kan pcm-signalen verwerken tot 16-32bits / 44,1-384 kHz en DSD tot DSD256. Het aantal ingangen en het verwerkingniveau van de DA-converter zal voor de meeste gebruikers wel voldoende zijn.

De Moon 240i is met 50 Watt per kanaal aan acht Ohm geen krachtpatser, maar dit vermogen zal voor de meeste gebruikers ook voldoende zijn, net als het aantal ingangen en de kwaliteit van de DA-converter. Ook is voorzien in een hoofdtelefoonaansluiting.

De ruisvloer van de nieuweling ligt op –100 dB. De kanaalscheiding bedraagt ook een nette 100 dB. Het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 80 kHz (+0/-3dB). De totale harmonische vervorming (THD) is bij één Watt 0,02 % en bij 50 Watt 0,02%  (20 Hz – 20 kHz). De intermodulatievervorming bedraagt 0,005%.

De Moon 240i heeft een OLED-display en beschikt ook over een RS-232 poort.

Moon 240i: uitvoeringen en prijs

De koper kan kiezen tussen een zwarte uitvoering of een tweekleuren uitvoering. In het laatste geval is de versterker deels zwart en deels zilverkleurig. De verkoopprijs is 2.290 euro. Het apparaat is per direct te koop.


EDITORS' CHOICE