NIEUWS

Nieuwe designoplossingen van CLIC bij Latham Audio

Rob Nijman | 05 september 2017 | Fotografie Fabrikant

Latham Audio, distributeur van merken zoals Naim en Neat, is sinds 2016 ook verdeler van het Deense meubelmerk CLIC Design. Van deze fabrikant van innovatieve audiomeubelen is een aantal nieuwe mogelijkheden voor integratie van je a/v-apparatuur verschenen.

CLIC Design is het geesteskind van Mike Fabricius. Als eigenaar van een speciaalzaak in beeld- en geluidsapparatuur ontdekte hij dat zijn klanten niet alleen op zoek waren naar goede geluidskwaliteit, maar ook naar een esthetisch verantwoorde plaatsing. Zijn credo: 'see beauty, hear beauty, hide everything else'.

CLIC-meubelen worden op bestelling gefabriceerd in Denemarken en zijn naar wens samen te stellen, waardoor bijna elk model uniek is. Neem bijvoorbeeld de hiernaast afgebeelde 'Vinyl Store', voor de liefhebber van lekker door je lp's bladeren zoals in de platenzaak. Het meubel of eerder de aanpassing in het meubel is een uitsnede in de bovenzijde zodat je de favorieten platen van je collectie in een handige ‘playlist’ bij de hand hebt.

Door de hoogte van de onderliggende plank te verstellen kun je zelf kiezen hoeveel je van je collectie zichtbaar wil hebben. Afhankelijk van de diepte van het meubel kun je tussen de 60 en 90 LP’s kwijt.

Projector Drawer

Voor iedereen die juist minder met zichtbaarheid bezig wil zijn en het tv-scherm niet te prominent in de woonkamer wil hebben, is er de 'Projector Drawer': een ultra short-throw projector die ingebouwd zit in een uitschuifbare lade. 

Door een druk op de lade komt de projector vrij en kan hij een diameter van ruim 100 inch projecteren. Een gepatenteerde constructie van de Denen, die ervoor moet zorgen dat de projector stabiel staat en instelbaar is in hoogte en afstand. CLIC heeft een lijst opgesteld met compatibel projectoren.

CLIC 230S

Volledig nieuw in het assortiment is de 230S, dat plaats biedt aan al je apparatuur, ook je soundbar. De deurtjes zijn gemaakt van akoestisch doorlatend materiaal, waardoor je alles uit het zicht kunt houden. Mocht je je fraaie zwarte Naim-kastjes met het bekende oplichtende groen überhaupt willen verbergen, natuurlijk.

Voor meer informatie over de mogelijkheden, afmetingen en prijzen kun je terecht bij deze digitale brochure (PDF).


EDITORS' CHOICE