NIEUWSSony

Sony voegt nieuwe Walkman NW-ZX300 toe aan ZX-reeks

Sinan Kökbugur | 01 september 2017 | Fotografie Fabrikant | Sony

De iconische Walkman van Sony is nog altijd "alive and kicking". De NW-ZX300 is een hoogwaardige Walkman die een uitstekend geluid garandeert in een compact ontworpen muziekspeler met gebalanceerde uitgang. Het model is uitgerust met S-Master HX en een speciaal voor muziekliefhebbers ontwikkelde interface. Een volle accu levert circa 30 uur muziekplezier en met een dun en licht ontwerp is deze Walkman perfect voor onderweg.

Sony NW-ZX300: premium geluidservaring

De NW-ZX300 biedt een hoogwaardig geluid dankzij de digitale S-Master HX-versterker. Deze is speciaal gesoldeerd met loodvrij soldeertin en speelt zowel 11,2 MHz DSD als 384kHz/32-bit PCM. De NW-ZX300 heeft een gebalanceerde uitgang met aparte linker- en rechterkanalen voor minder ruis en een helderder geluid. Het model is vervaardigd uit een aluminium frame voor een lagere weerstand. Tevens zijn FTCAP's (geleidende solide polymeer aluminiumcondensatoren) en nieuwe foliecondensator opgenomen voor transparantere vocalen en stevigere bastonen, aldus Sony.

De designers van Sony hebben voor de ZX300 OFC-kabels gebruikt om de interne versterker te verbinden met de hoofdtelefoonaansluiting. De hoge dempingsfactor resulteert in een krachtig geluid en signaaloverdracht zonder verlies. Voor een diepe bas en minder ruis vormt de condensator de voornaamste batterijvoeding van deze Walkman. Twee kristallen oscillatoren zorgen voor een kwalitatief geluid met een lagere ruisvloer. Dankzij de USB-DAC-functie is het mogelijk om muziek in optimale kwaliteit vanaf een pc te streamen naar andere audioapparaten. De ZX300 ondersteunt tevens de decodering van MQA-bestanden.

Sony NW-300 ZX: premium afgewerkt en volledig functioneel

De ZX300 Walkman is uitgerust met een intuïtieve touchscreen interface van 7,8 centimeter en een resolutie van 800 x 480 pixels. De interface is overzichtelijk ingericht speciaal voor muziekliefhebbers. Iedere functie is binnen handbereik en met slechts één tikje kan het volume worden aangepast. Het apparaat heeft een accucapaciteit van ongeveer 30 uur en een intern geheugen van 64 GB. Tevens is een extern geheugenslot voorzien voor micro SD zodat het geheugen kan worden uitgebreid. Via bluetooth 4.2 en NFC kan eenvoudig verbinding worden gemaakt met een hoofdtelefoon. De ZX300 is compatibel met LDAC en Qualcomm aptX HD-audio.

Sony NW-ZX300: prijs en leveringsinformatie

De NW-ZX300 is vanaf oktober 2017 verkrijgbaar in de Benelux voor 700 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 


EDITORS' CHOICE