B&O Play lanceert volledig draadloze in-ears genaamd Beoplay E8

B&O PLAY heeft vandaag zijn portfolio voor in-ear hoofdtelefoons uitgebreid met de introductie van de eerste volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon van het merk, de Beoplay E8. Er zit geen enkele draad aan de nieuwe oordoppen en ze zijn dus ook niet onderling met elkaar verbonden. Het zijn twee losse oordoppen met ieder een eigen accu. Vanaf 12 oktober 2017 zijn de nieuwe in-ears verkrijgbaar.

Beoplay E8: volledig draadloos

“De Beoplay E8 is de perfecte keuze voor iedereen die volledige draadloze vrijheid wil, zonder in te leveren op geluid en design. Door het ontwerp past hij fantastisch in het oor en is een discreet en stijlvol technologiestatement dat een rijk en gedetailleerd geluid biedt”, aldus John Mollanger, CEO van B&O PLAY. De E8 is ontworpen door designer Jakob Wagner die ook Beoplay’s H2, H3, E4, H5, H6, H7, H8, A6 en H9 heeft ontworpen.

De spat- en stofbestendige Beoplay E8 is ontworpen voor een ongehinderde luisterervaring onderweg. De gebruiker kan simpelweg de oortelefoon uit de hoogwaardige lederen oplaadcassette halen, op de in aluminium gevatte touch-interface tikken en beginnen met muziek luisteren, schakelen tussen tracks, telefoongesprekken voeren en indien gewenst de Transparency Mode en spraakopdrachten inschakelen. Omdat alle functies te bedienen zijn met de intuïtieve touch-interface op de oortelefoon, hoeft de smartphone niet tevoorschijn te worden gehaald.

Beoplay E8: thuis of onderweg opladen

Eenmaal opgeladen kan met de Beoplay E8 tot vier uur muziek worden geluisterd. Onderweg opladen kan via de meegeleverde oplaadcassette die ook als opbergetui dienst doet. In de Beoplay E8 zitten kleine magneetjes in elk oordopje, waardoor ze automatisch worden uitgeschakeld en opgeladen als ze in de oplaadcassette worden geklikt. Zo zijn ze klaar voor de volgende trip.

Beoplay E8: klank en techniek

Elk oordopje heeft een dynamische luidspreker van 5,7 millimeter, een kleine elektromagnetische omvormer, NFMI- technologie en een Bluetooth 4.2-chip met digitale geluidsverwerking wat dynamische geluidstuning en een ononderbroken geluid mogelijk maakt. Door het geluid en ontwerp centraal te stellen, was het mogelijk om het hoogwaardige geluidsniveau van de Beoplay E8 te realiseren, vertelt Global Product Manager Libor Matus.

 “Als je een oortelefoon ontwerpt, ga je op zoek naar de perfecte balans tussen grootte, ergonomie en geluidskwaliteit. Hoe meer functies je opneemt in een oortelefoon, hoe minder ruimte er is voor componenten die cruciaal zijn voor de geluidsweergave. Door steeds te blijven zoeken en uitproberen, lukte het ons om in de Beoplay E8 ruimte te creëren voor de integratie van componenten die de optimale geluidskwaliteit leveren. Door de combinatie van de mogelijkheden van digitale geluidsverwerking en meer dan negentig jaar ervaring in geluidsafstemming hebben we een superieur geluid weten te creëren in de volledig draadloze categorie.”

Beoplay E8: in verbinding met de omgeving

De Beoplay E8 wordt geleverd met een audio-transparantiefunctie genaamd Transparancy Mode, waarmee de gebruiker kan bepalen hoeveel geluiden hij uit de omgeving wil horen. De gebruiker kan eenvoudig kiezen tussen drie niveaus van audio-doorvoer in de Beoplay App. De Transparancy Mode wordt geactiveerd door één keer te tikken op het linker oordopje. Met Transparancy Mode blijft de gebruiker in contact met collega's op zijn werkplek (of met de geluiden in het verkeer) terwijl hij naar muziek luistert.

Beoplay E8: bediening met Beoplay App

Beoplay levert een app voor Android, iPhone en Apple Watch voor configuratie en bediening van de E8. De gebruiker kan de klank min of meer zelf bepalen met behulp van het intuïtieve en gebruiksvriendelijke B&O PLAY ToneTouch. De interface laat gebruikers op gevoel de verschillende geluidsinstellingen verkennen tot ze de instelling hebben gevonden die het beste bij de situatie past. De Beoplay E8 slaat de instelling in het geheugen op en bewaart deze tot de gebruiker de instelling opnieuw wijzigt.

De geluidstechnici van Bang & Olufsen hebben, als onderdeel van de Tone Touch-functie, speciaal voor de Beoplay E8 een reeks geluidsprofielen ontwikkeld die het geluid aanpassen aan verschillende omstandigheden/activiteiten, zoals sporten, pendelen, of podcasts luisteren. Deze profielen zijn als preset beschikbaar voor de Beoplay E8.

Met de Beoplay App kan de batterijstatus van de Beoplay E8, eenvoudig worden aflezen op de smartphone. Gebruikers kunnen de muziek bedienen en kunnen de oortelefoon personaliseren met een specifieke kleur en naam in de app. En door de Beoplay E8 te verbinden met de Beoplay App, ontvangen gebruikers ook de software-updates draadloos.

Beoplay E8: prijzen en beschikbaarheid

Beoplay E8 wordt geleverd inclusief een hoogwaardige leren oplaadcassette, vijf oordopjes en een oplaadkabel. De koper kan kiezen tussen de kleuren Black en Charcoal Sand tegen een verkoopprijs van 299 euro. Deze kleuren zullen vanaf 12 oktober 2017 verkrijgbaar zijn bij Bang & Olufsen showrooms, via www.beoplay.com/E8 en in een aantal andere winkels.

Kennelijk anticipeert B&O Play op het feit dat oordopjes zonder draden makkelijk kwijt kunnen raken. Afzonderlijke oordoppen voor links of rechts zijn te koop voor 129 euro per stuk. Ook de oplaadcassette is afzonderlijk beschikbaar voor 99 euro.

B&O Play

B&O Play werd in 2012 opgericht als afzonderlijk bedrijfsonderdeel van het overbekende Deense Bang & Olufsen dat ongeveer negentig jaar actief is in de wereld van beeld, geluid en ontwerp.

MERK

EDITORS' CHOICE