NIEUWSDenon

Denon breidt zijn Design Series uit met twee versterkers en een cd-speler

Sinan Kökbugur | 29 augustus 2017 | Fotografie Fabrikant | Denon

Het Japanse Denon heeft een uitbreiding aangekondigd van de Design Series. De geïntegreerde versterker genaamd PMA-60 is de opvolger van de PMA-50, die met pensioen is gestuurd. De PMA-30, ook een geïntegreerde versterker, wordt gepresenteerd als een betaalbare maar mooie instapoptie. Als derde nieuweling introduceert Denon de DCD-100, een bijpassende cd-speler, die niet alleen goed past bij de nieuwe versterkers maar ook prima gezelschap is voor Denon’s reeds op de markt zijnde netwerk-stereoreceiver type DRA-100. In september zullen de nieuwe apparaten op de markt komen.

Denon PMA-60 en PMA-30: nieuwe geïntegreerde versterkers

Denon heeft de Design Series ongeveer drie jaar geleden op de markt gebracht. “Denons Design Series combineert niet alleen het beroemde Denon-geluid met een slanke en kamervriendelijke vormgeving, ze levert ook fantastische muziek zonder dat de kamer volstaat met conventionele hifiapparaten,” aldus de wervende tekst van Denon. De PMA-60 is de verbetering en tevens de vervanger van de PMA-50 die uit productie is genomen. De PMA-30 is goedkoper en bedoeld om muziekliefhebbers die van design houden aan te trekken.

De PMA-60 is een volledig digitale versterker. Ondanks het compacte ontwerp, kan de PMA-60 tot 50 Watt per kanaal leveren en dat met meer efficiëntie en minder vervorming dankzij de allernieuwste DDFA-technologie. Denons eigen Advanced AL32 Processing met master clock-ontwerp zorgt ervoor dat alle digitale signalen tot 384 kHz/32 bits en DSD256/11.2 MHz, correct worden doorgegeven zodat zelfs de geluidskwaliteit van een cd wordt overtroffen.

De PMA-60 voldoet aan de wensen van moderne gebruikers. Denk hierbij aan de aanwezigheid van een USB-B-ingang voor audio van computers, bluetooth met aptX en NFC voor draadloos streamen vanaf telefoons en tablets, twee optische ingangen, een coaxiale en ook een analoge ingang. De PMA-60l heeft ook een hoofdtelefoonuitgang met aanpasbare versterking zodat een groot aantal soorten hoofdtelefoons kan worden aangesloten.

De PMA-30 is het kleine broertje van de PMA-60 en is wat goedkoper uitgevoerd., De PMA-30 kan maximaal 40 Watt per kanaal uitgangsvermogen leveren. De PMA-30 heeft geen usb-poort en heeft een wat eenvoudiger digitale verwerking.

Zowel de PMA-60 als de PMA-30 kunnen horizontaal als verticaal worden gebruikt, omdat ze beschikken over een slim automatisch draaiend OLED-display. Voorts zijn beiden voorzien van een subwoofer-uitgang en wordt een afstandsbediening meegeleverd.

Denon DCD-100: cd-speler met digitale en analoge uitgang

Denon lanceerde de DCD-50-cd-speler als maatje voor de originele PMA-50. De verkoop van de DCD-50 wordt volgens Denon gecontinueerd, maar op de Nederlandse website van Denon lijkt de DCD-50 wat naar de achtergrond geduwd. De DCD-100 heeft een breder oppervlak zodat hij beter aansluit bij de DRA-100-netwerkreceiver. De DCD-100 heeft zowel een coaxiale digitale uitgang als een analoge uitgang.

Net als de DCD-50 kan de DCD-100 op afstand worden bediend en staat hij one-handset-bediening toe met een bijpassende versterker of receiver uit de Design Series. De DCD-100 speelt speelt gewone cd’s af maar kan ook zelf opgenomen schijfjes met mp3- en WMA-bestanden afspelen.

Ook de DCD-100 is voorzien van een automatisch draaiend OLED-display en kan daarom naar keuze horizontaal of verticaal worden geplaatst.

Denon PMA-60, PMA-30 en DCD-100: prijzen en leveringsinformatie

De PMA-60 heeft een adviesverkoopprijs van 599 euro, de PMA-30 kost 399 euro en de DCD-100 wisselt voor 599 euro van eigenaar. Vanaf medio september 2017 zijn de nieuwe apparaten bij geautoriseerde Denon-dealers verkrijgbaar. De DRA-100-netwerkreceiver en de DCD-50 cd-speler blijven in de verkoop.

MERK

EDITORS' CHOICE