ATH-ADX5000: nieuw vlaggenschip van Audio-Technica, te zien op IFA

Het Japanse Audio-Technica heeft een nieuwe hoofdtelefoon ontwikkeld genaamd ATH-ADX5000. De hoofdtelefoon, het nieuwe vlaggenschip van Audio-Technica, zal voor het eerst te zien zijn begin september op IFA 2017 in Berlijn. Vanaf november zal hij leverbaar zijn voor een prijs van 2.190 euro.

Audio-Technica ATH-ADX5000

De markt voor hoofdtelefoons lijkt nog steeds te groeien, zowel voor de goedkope als de dure modellen. Audio-Technica mikt met de nieuweling duidelijk aan de bovenkant van de markt en lijkt rechtstreeks de concurrentie aan willen gaan met bijvoorbeeld de Sennheiser HD800 S, de Audeze LCD-X en de Focal Utopia.

De ATH-ADX5000 wordt geleverd in een fraai koffertje. De intro straalt dus al een zekere luxe uit en dan is er nog niet geluisterd. De nieuwe hoofdtelefoon is een open model met drivers van 58 millimeter. De oorschelpen hebben een honigraat behuizing die de lucht vrij laat bewegen. Productie en handmatige assemblage vinden plaats in Tokio. Audio-Technica levert afneembare kabels mee, de ene met een 6,3-millimeter jackplug en de andere met een XLR-plug.

De impedantie is hoog, namelijk 420 Ohm. Dit is wel iets om rekening mee te houden bij de keuze van een hoofdtelefoonversterker. Wij kunnen hier echter nog niet veel over zeggen, omdat de gevoeligheid van de hoofdtelefoon nog niet bekend is, evenals allerlei andere technische specificaties. Als wij meer informatie hebben, zullen wij dat delen met onze lezers.

 

 

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE