Conrad-Johnson lanceert ET7 en stuurt ET5 met pensioen

Het Amerikaanse Conrad-Johnson heeft een nieuwe voorversterker gelanceerd genaamd ET7. De nieuweling is de opvolger van de ET5 die inmiddels uit productie genomen zou zijn. Voor het overige heeft Conrad-Johnson nog niet veel losgelaten over de nieuwe voorversterker maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Conrad-Johnson ET7

De ET7 heeft ongeveer dezelfde voeding als de voeding die in de voorversterker van het type GAT Series 2 is gebouwd. Ook het audio-circuit van de Gat is deels overgenomen volgens Conrad-Johnson.

Conrad-Johnson heeft naar eigen zeggen veel aandacht besteed aan de selectie van kwaliteitsonderdelen die ook al eerder zijn gebruikt voor de GAT Series. CJD Teflon condensators zijn gebruikt voor het audio-circuit en de voeding. De gebruikte weerstanden zijn van Vishay. De ET7 zou net zo goed als de Gat Series  moeten presteren, maar dan voor een lagere prijs. Er is dan ook gesneden in de capaciteit van de afvlakelco’s.

De nieuweling is de opvolger van de ET5 die inmiddels uit productie genomen zou zijn.

Naar verluidt zou de levering in de VS al begonnen zijn voor een prijs van 9.500 dollar. Prijs en leveringsinformatie voor Europa zijn nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE