KR Electronics VT850 MK

Een nieuwe component in een bestaande audio referentie set opnemen is altijd weer een spannend avontuur. Immers, gedurende vele jaren is het geheel op elkaar aangepast en weet de luisteraar precies waar de sterke en uiteraard ook de zwakke gedeeltes zitten. Er dus met spanning uitgekeken naar de komst van Cor Dekker van Eurogram die `wat leuks` zou komen brengen.

En leuk is het zeker. Ten eerste een paar KR Audio Electronics VT850 MK eindtrappen. Dan een hele bos kabels en ten slotte een tweetal bijzondere standaards. Ook al jeuken de handen om de twee grote houten kisten met ieder een gewicht van zo`n veertig kilo te openen, de versterkers krijgen eerst een paar dagen rust om een beetje van de reis bij te komen. Wel alvast de kabels uitgebreid onderzocht. Het gaat hierbij om een stel Harmonic Technology AC-10 netkabels die in de fraaie mantel een combinatie van zogenaamd Single Crystal Silver en Copper draad hebben zitten. De stekker die de wandcontactdoos in gaat, is gemaakt met behulp van Single Crystal Copper. Verder heeft Eurogram een stel Pro-Silway interconnects geleverd. Deze zijn gemaakt op basis van Single Crystal Silver draad en voorzien van vergulde zilveren RCA stekkers. En als laatste hebben we ook de beschikking over een stel Pro-9 Plus Biwire luidspreker kabels opgebouwd uit Single Crystal Copper en afgewerkt met gouden en rodium aansluitingen. Harmonic Technology heeft dus duidelijk gekozen voor draad met een enkelvoudige kristal structuur om hun kabels van te maken of het nu om zilver/goud of koper gaat.

Nu de KR`s nog wat staan te rusten in hun kratten is er tijd om de referentie nog wat bij te schaven en een paar eenvoudige metingen te doen. De set bestaat uit een CEC TL-5100 CD loopwerk dat voorzien is van een betere klok met eigen voeding. Van hier gaat het signaal door een Siltech interconnect naar een TacT RCS 2.0 die tevens voor de metingen in de ruimte is gebruikt. Na al dan niet te zijn aangepast voor acoustische omstandigheden gaat het signaal naar een Audio Note DAC 2 die voorzien is van alweer een verbeterde klok, Black Gate condensatoren, puur zilveren bekabeling en een aparte buizenvoeding voor het analoge gedeelte. Verbonden met grijze Audio Note zilveren litze dient als voorlaatste stap een Audio Note Meishu met Black Gates, zilveren bekabeling en nu spelend met AVVT 300B eindbuizen en een RCA 6SN7 uit 1943. Het nu opgewaardeerde signaal gaat vervolgens door eigenbouw puur zilveren kabel met lucht isolatie in 3-wire configuratie naar de 105 dB gevoelige AvantGarde Acoustic Duo hoorluidprekers met eigen 2 x 200W subwoofers.


EDITORS' CHOICE