Connaisseur-AV distribueert vanaf nu de merken Métronome en Kalista

Importeur Connaisseur-AV is verheugd om te kunnen melden dat de Franse merken Métronome en Kalista per direct zijn toegevoegd aan het portfolio voor de Benelux en Denemarken. Beide merken zijn loten aan de stam van het Franse Métronome Technologie dat met name onder de naam Métronome bekend is van zijn cd-spelers en cd-loopwerken. Alle producten van Métronome Technologie worden in Frankrijk ontworpen en gebouwd.

Métronome Technologie: Métronome

Métronome is een Frans merk, dat in 1987 werd opgericht door een groep gepassioneerde enthousiastelingen. Métronome heeft door de jaren heen luidsprekers, versterkers en cd-spelers op de markt gebracht. Deze laatsten zijn van een zodanige klasse dat ze de positieve reputatie van het merk hebben gemaakt. Métronome heeft in de laatste jaren zijn positie versterkt op de high-res markt door DA-converters en cd-spelers te ontwerpen die aangepast zijn aan de nieuwste formaten.

Het design en het gehele ontwerp wordt intern gedaan in het Métronome Technologie onderzoeks- en ontwerpkantoor in Frankrijk. Bij Métronome maken ze er een punt van om 100% Made in France producten op de markt te brengen, van concept tot fabricage. Elk geproduceerd apparaat wordt gecontroleerd door de ingenieurs, zodat de prestaties altijd op het hoogste niveau zijn en dat de producten de fantastische “Métronome sound” hebben, aldus Connaisseur AV.

Onder de merknaam Métronome worden cd-spelers, cd-loopwerken, DA-converters en streamers gemaakt en verkocht.

Métronome Technologie: Kalista

Kalista werd in 2003 opgericht door Métronome Technologie. De missie van het team was om een uniek ontwerp te maken met fantastische muzikale prestaties. Vanaf het begin was Kalista succesvol en werd het Franse merk gelauwerd door vele professionals en journalisten in de vakbladen.

De fundamenten van het Kalista-ontwerp zijn eenvoudig: drie voeten voor de stabiliteit, componenten van hoge kwaliteit en gebruik maken van edele materialen. De fantasie van het designteam deed de rest. Net als bij Métronome maken de ingenieurs van Kalista er een punt van om 100% Made in France producten op de markt te brengen, van concept tot fabricage. Métronome Technologie, de fabrikant van de Kalista producten, behoort tot de laatste hifi-fabrikanten die nog steeds alle elektronische boards zelf maken.

Om zeker te zijn van het beste kwaliteitsniveau, worden alle producten uitvoerig getest met allerlei muziekstijlen, zodat de producten van Kalista als echte muzikale instrumenten kunnen worden gevalideerd. Van ontwerp tot prototyping en tot validatie van de eindproducten, elk apparaat wordt door de geluidstechnici goedgekeurd. Dit is de prijs voor emotie, aldus wederom Connaiseur AV.

Onder de merknaam Kalista worden een cd-loopwerk, een DA-converter en een binnenkort te lanceren set luidsprekers aangeboden.

MERK

EDITORS' CHOICE