NIEUWSHeed Audio

Heed Audio’s productlijn Thesis maakt debuut

Het in Hongarije gevestigde Heed Audio heeft een nieuwe productlijn genaamd Thesis uitgebracht. Alle apparaten in de nieuwe productlijn worden aangeduid met een Griekse letter. De producten zullen eind september 2017 worden gedemonstreerd op een audioshow in Londen.

Heed Audio Thesis

De gezinsleden van de nieuwe productlijn hebben allen een zeer minimalistisch uiterlijk. The Thesis-productlijn komt boven de Obelisk-productlijn van Heed Audio en bestaat uit een tweetal voorversterkers genaamd Alpha en Lambda, een phono-trap genaamd Phi, een voedingseenheid genaamd Pi, een stereo-eindversterker genaamd Gamma en een mono-eindversterker genaamd Omega.

De Alpha-voorversterker heeft twee analoge ingangen en voorts vier digitale ingangen en is daarmee volgens Heed Audio volledig bij de tijd. Het apparaat is modulair gebouwd zodat later eventueel eenvoudig onderdelen vervangen zouden kunnen worden.

De Phi-phono-trap heeft twee separate circuits aan boord: één voor mm-elementen en één voor mc-elementen. De gebruiker zou desgewenst twee draaitafels tegelijk kunnen aansluiten. De Phi kan door de gebruiker zelf worden ingesteld voor het aangesloten element.

De voedingseenheid genaamd Pi kan tegelijkertijd de Alpha en de Phi van stroom voorzien. De Pi heeft onafhankelijke secties zodat de aangesloten apparaten elkaar niet kunnen beïnvloeden.

De mono-eindversterker genaamd Omega heeft de nodige spierballen om grote luidsprekers van voldoende stroom te kunnen voorzien. Het maximale vermogen bedraagt 160 Watt en de versterker werkt stabiel tot aan een belasting van 1,6 Ohm. Een luidspreker met een grillig impedantieverloop zou dus probleemloos aangestuurd kunnen worden door een Omega. Volgens Heed Audio lijkt de Omega op een buizenversterker, hoewel onder de motorkap uitsluitend transistors zijn te vinden.

De Thesis-productlijn zal van 29 september t/m 1 oktober in Novotel London worden gedemonstreerd. Het is nog niet bekend wanneer de apparaten in de winkel zullen liggen en voor welke prijs.


EDITORS' CHOICE