NIEUWS

Fender lanceert twee nieuwe bluetooth-speakers

Fender, het merk dat vooral bekend staat om haar versterkers en elektrische gitaren, heeft twee nieuwe bluetooth-speakers aangekondigd: de Newport en de Monterey.

Fender is een merk dat bekend staat om haar elektrische gitaren en versterkers. Maar de fabrikant maakt ook andere producten, zoals bluetooth-speakers. Dinsdag heeft het bedrijf twee nieuwe bluetooth-speakers aangekondigd: de Newport en de Monterey. Beide speakers lijken sterk op de versterkers van de bekende fabrikant en beloven de muziek van je smartphone en tablet een niveau hoger te tillen.

De Monterey is het model bedoeld voor het hogere segment. Het apparaat beschikt over honderdtwintig watt aan kracht, evenals twee woofers en twee tweeters. Verder is er bluetooth aptX aanwezig voor streaming in hoge kwaliteit en ondersteunen de speakers de AAC-audiocodec.

Daarnaast mag je rekenen op een koptelefoonaansluiting en twee RCA-aansluitingen, zodat je er ook nog een versterker op kunt aansluiten. De ingebouwde microfoon heeft een systeem dat echo's weghaalt, waardoor je er ook prima mee zou moeten kunnen bellen. 

De Fender Newport is minder krachtig en beschikt over dertig watt aan kracht, evenals twee woofers en één tweeter. Verder zijn de mogelijkheden en de opties hetzelfde als bij de Fender Monterey, maar beschikt de Newport ook nog over een usb-poort waarmee je je smartphone kunt opladen.

De Monterey kost 300 Britse pond (339 euro) en de Fender Newport kost 190 Britse pond (214 euro).

EDITORS' CHOICE