NIEUWSMagnat

Oud ontmoet nieuw: Magnat toont versterker met buizen en bluetooth

Het Duitse Magnat heeft een nieuwe geïntegreerde versterker met de naam RV 4 op de markt gebracht. De voortrap van de RV4 is voorzien van buizen en heeft vier analoge ingangen. De RV 4 is helemaal bij de tijd en heeft daarom ook een optische en coaxiale digitale ingang en kan zelfs verbinding maken met bluetooth. Oude en nieuwe techniek worden in één behuizing gecombineerd.

Magnat RV 4

De nieuwe RV 4 van het in Duitsland gevestigde Magnat combineert de voordelen van buizen met de voordelen van transistors en heeft daarnaast ook een moderne dac en bluetooth-ondersteuning aan boord. De RV 4 heeft vier gewone analoge cinch-ingangen en heeft ook een ingang voor een draaitafel.

De voortrappen zijn voorzien van buizen (type E88CC) vanwege de klankmatige voordelen. Bij levering hebben de buizen er reeds zestig uur brandtijd opzitten, zodat eventueel inspelen niet nodig zal zijn. De eindtrappen zijn gebouwd met transistors vanwege onder andere het hogere rendement en de langere levensduur. De RV 4 heeft een maximaal vermogen van 150 Watt per kanaal en een piekvermogen van 2 x 250 Watt aan vier Ohm (1 kHz). Om ditzelfde vermogen met louter buizen te genereren zou een versterker veel groter, onderhoudsintensiever, warmer en duurder worden en transistors klinken niet persé slechter dan buizen. De eindversterker kan desgewenst separaat worden gebruikt zodat de RV 4 bijvoorbeeld opgenomen zou kunnen worden in een meerkanaals systeem.

De RV 4 heeft separate ingangen voor mc-elementen en mm-elementen. DA-conversie wordt uitgevoerd door chips van Burr-Brown. De toevoeging van bluetooth-ondersteuning (4.0) is dan misschien niet audiofiel, maar het is wel uitermate handig.

De RV 4 is verkrijgbaar voor een prijs van net geen drieduizend euro.

Specificaties Magnat RV 4

Ruisvloer lijningangen: -110 dB

Ruisvloer mm-ingang: -90 dB

Ruisvloer mc-ingang: -78 dB

Maximaal continu uitgangsvermogen: 150 Watt per kanaal

Maximaal piekvermogen (1 kHz): 2 x 250 Watt (aan 4 Ohm)

Resolutie digitale ingangen: 16 of 24 bits

Ondersteunde samplingfrequenties: 44,1, 48, 88,2, 96, 176,4, 192 kHz

Bluetooth-versie: 4,0, aptX

Gewicht: 18,5 kilogram

MERK

EDITORS' CHOICE