NIEUWSMcIntosh

MA9000: de grootste en zwaarste geïntegreerde versterker van McIntosh

McIntosh heeft de lancering aangekondigd van de grootste en zwaarste geïntegreerde stereoversterker in het huidige productenpakket. De nieuweling heet MA9000 en kan 300 Watt per kanaal leveren, ongeacht de luidsprekerimpedantie. Aan aansluitingen geen gebrek: digitaal, analoog gebalanceerd en ongebalanceerd, een draaitafelingang, twee paar luidsprekeraansluitingen, een hoofdtelefoonaansluiting, het zit er allemaal op. 

McIntosh MA9000

De MA9000 lijkt op de recent gelanceerde MA8900, maar deze laatste kan “slechts” 200 Watt per kanaal leveren. De MA9000 kan 300 Watt per kanaal leveren en heeft ook wat meer ingangen.

De gebruiker heeft ook de beschikking over een zestal analoge cinch-ingangen en twee gebalanceerde ingangen. Ook een MM-ingang en een MC-ingang zijn aanwezig, die beiden aanpasbaar zijn aan het aangesloten element.

Digitale audio wordt verwerkt door de nieuwe DA1 Digital Audio Module. De DA1 zou later verwisseld kunnen worden door een toekomstig model, zodat de MA9000 bij de tijd kan blijven. Dat zal voorlopig niet nodig zijn want de DA1, die is voorzien van zes ingangen, heeft een achtkanaals 32bit-dac die werkt in vierkanaals modus. De usb-ingang kan PCM-signalen tot 32-bit / 384 kHz verwerken. Voorts worden DSD256 en DXD 384 kHz ondersteund. De optische en coaxiale ingangen gaan tot 24-bit / 192 kHz.

Twee paar luidsprekers kunnen worden aangesloten alsmede een hoofdtelefoon. Alle aansluitingen zijn zwaar uitgevoerd en verguld voor optimaal contact en een lange levensduur.

McIntosh combineert naar eigen zeggen oude met nieuwe technieken. De fraai afgewerkte koellichamen van de versterker, die al eerder in een kleinere vorm zijn toegepast bij de MA8900, zijn nieuw ontwikkeld en hebben uitstekende thermische eigenschappen waardoor de opwarmtijd van de MA9000 kort is. De luisteraar kan dus snel genieten van de maximale prestaties van de MA9000.

Voor iedere ingang kan de gebruiker zelf een naam kiezen. Vanzelfsprekend is de MA8900 voorzien van de kenmerkende blauwverlichte VU-meters en een zwart glazen front.

De MA9000 is vanaf deze maand in de VS verkrijgbaar voor een verkoopprijs van 10.500 dollars. Prijzen voor de rest van de wereld zijn nog niet bekend.

McIntosh

McIntosh is opgericht in 1949. Alle producten worden door circa 150 medewerkers gebouwd in Binghamton in de Amerikaanse staat New York. De blauwe VU-meters zijn iconisch voor het merk.

MERK

EDITORS' CHOICE