Mobile Fidelity’s nieuwe draaitafels zijn vanaf nu verkrijgbaar

Het Amerikaanse Mobile Fidelity Sound Lab (MFSL) is de afgelopen veertig jaar het meest bekend geworden vanwege zijn vinyl-remasters. De heruitgaven van MFSL zijn zeer gewild bij platenverzamelaars en muziekliefhebbers. Mobile Fidelity heeft zich sinds kort ook op de markt van draaitafels, elementen en phono-trappen gestort en wil goede maar betaalbare spullen in de markt zetten.

Mobile Fidelity

Mobile Fidelity introduceert een hele productlijn en zegt vol trots dat alles in de VS wordt gebouwd. Mobile Fidelity wilde niet zelf het wiel uitvinden, herstel, de draaitafel uitvinden, en heeft daarom samenwerking gezocht met verschillende gerenommeerde ontwerpers en ingenieurs. Het kwaliteitsniveau zou vergelijkbaar moeten zijn met dat van de vinyl-remasters. De phono-trappen zijn bijvoorbeeld gebaseerd op dezelfde ideeën zoals gebruikt in de MFSL Gain 2 en Ultra Analog mastering keten en de elementen hebben een V-Twin Dual Magnet generator die het spiegelbeeld is van de snijkop die de vinyl-remasters snijdt.

De nieuwe draaitafels hebben volgens Mobile Fidelity een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. De draaiplateaus zijn gemaakt van Delrin. Het hoofdlager is gemaakt van brons en staal en heeft een extreem nauwe tolerantie. Het chassis staat op voetjes van Harmonic Resolution Systems. Standaard is een arm van tien inch gemonteerd.

De nieuwe producten van Mobile Fidelity zijn in de VS reeds verkrijgbaar. De producten zullen ook naar Europa komen, maar het is niet duidelijk wanneer dat precies zal zijn. Meer informatie zoals prijzen en technische gegevens zijn te vinden op de website van de Duitse importeur.

Prijsinformatie Mobile Fidelity

Draaitafels:

MoFi StudioDeck: 1.199 euro

MoFi UltraDeck: 1.999 euro

Cartridges:

MoFi StudioTracker: 349 euro

MoFi UltraTracker: 549 euro

MoFi MasterTracker: 749 euro

Phono-versterker:

MoFi UltraPhono: 549 euro


EDITORS' CHOICE