NIEUWS

Amare Musica toont Octogenus Diamond: 80 Watt in klasse A

Het Poolse Amare Musica heeft een nieuwe mono-eindversterker getoond met de naam Octogenus Diamond die 80 Watt in klasse A kan leveren. Het apparaat is een parallel single-endend buizenversterker. Voor stereo-weergave zijn er natuurlijk twee nodig.

Amare Musica Octogenus Diamond

Versterking van het binnenkomende muzieksignaal komt volledig voor rekening van een drietal verschillende types buizen. Een buis van het type 6DJ8 stuurt een buis van het type 300B aan en deze laatste stuurt een paartje Russische buizen van het type GM70 aan.

De uitgangstransformator is gewikkeld van zilverdraad. Ook de overige componenten mogen er zijn, althans op papier ziet het er veelbelovend uit. De meeste eindversterkers hebben geen volumeregeling maar de Octogenus Diamond heeft dat kennelijk wel. Volumeregeling is gebaseerd op een aantal relais en precisieweerstanden. De hoofdprint is gemaakt van een hard en duurzaam materiaal. Voorts bevinden zich onder de motorkap PTFE-buisvoeten, luidsprekeraansluitingen van WBT, koppelcondensatoren van Jensen gemaakt van papier, olie en zilver en Mundorf afvlakalco’s. Het chassis staat op antivibratievoetjes van Franc Audio Accessoires.

Prijs en leverdatum van de Octogenus Diamond zijn nog niet bekend gemaakt.

Specificaties Amare Musica Octogenus Diamond

Versterkingsprincipe: PSE (Parallel Single Ended)

Materiaal uitgangstransformator: zilverdraad

Eindbuizen: 2 x GM70

Driverbuis: 1 x 300B

Driverbuis: 1 x 6DJB

Maximaal vermogen: 80 Watt

Ingangsimpedantie: 40 kOhms

Frequentiebereik: 8 Hz - 40 kHz (+0 dB, -3 dB)

Afmetingen (met buizen): 430 x 500 x 320 millimeter

Gewicht: 56 kilogram

Amare Musica

Amare Musica is opgericht door Maciej Lenar and Marcin Sołowiow en bestaat sinds 2012. Het bedrijf is gevestigd in Warschau en bouwt voornamelijk buizenversterkers.

EDITORS' CHOICE