NIEUWSAyon Audio

Ayon Audio introduceert sacd/cd-speler / DSD-dac met buizen

Het in Oostenrijk gevestigde Ayon Audio introduceert de CD-10, een sacd/cd-speler die voorzien is van digitale ingangen zodat ook PCM- of DSD-bestanden afgespeeld kunnen worden. De analoge eindtrap is voorzien van buizen. Oude en nieuwe techniek worden verenigd in een stevige behuizing met een totaalgewicht van dertien kilogram.

Ayon Audio CD-10

De CD-10 is volgens Ayon Audio een herzien en doorontwikkeld ontwerp dat voortbouwt op het ontwerp van de CD-1sx. Schijfjes worden aan de bovenkant ingelegd en vastgehouden door een magnetisch klemsysteem. De kast is gemaakt van chroomkleurig of zwart aluminium en voorzien van voetjes die trillingen of resonanties zouden moeten absorberen.

Het apparaat is voorzien van single-ended analoge eindtrappen die werken in klasse A en zijn voorzien van buizen van het type 6H30. Er zitten geen transistors in het analoge gedeelte van het signaalpad. Een soft-start systeem brengt de buizen rustig op spanning en verlengt op die wijze hun levensduur. Ayon Audio heeft naar eigen zeggen veel aandacht besteed aan het ontwerp van de printplaten om zo kort mogelijke signaalwegen te creëren. De verschillende onderdelen van de CD-10 hebben ieder hun eigen voedingslijn en ruim bemeten afvlakelco’s.

De nieuweling kan ook als dac worden gebruikt en verwerkt het signaal intern op 32bit / 768 kHz. DSD wordt verwerkt als DSD 256. De dac is volledig symmetrisch van opbouw en voorzien van chips van het Japanse AKM. De ruisvloer ligt op –119 dB. De gebruiker kan kiezen uit XLR- of cinch-uitgangen en een optische of coaxiale of usb-ingang. Een metalen afstandbediening wordt meegeleverd.

De CD-10 zal later dit jaar op de markt komen. De prijs is nog niet bekend.

Ayon Audio

Ayon Audio is gevestigd in Oostenrijk in de plaats Gratkorn en is opgericht door Gerhard Hirt. Het bedrijf bouwt versterkers, luidsprekers, sacd/cd-spelers, DA-converters en netwerkspelers. Kenmerkend is het veelvuldige gebruik van buizen die veelal door het bedrijf zelf zijn ontwikkeld en gebouwd. Lees ook ons verslag van het bezoek aan Ayon Audio.


EDITORS' CHOICE