NIEUWSAvid

Avid toont nieuwe draaitafelarmen in München

Het Britse Avid Hifi heeft zijn eerste zelfgeproduceerde draaitafelarmen aan het publiek op de High End-beurs in München laten zien. Het gaat hier weliswaar nog om prototypes, maar Avid is trots op de volgende stap naar een compleet Avid-systeem. De armen zouden in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt moeten komen.

Avid Hifi draaitafelarmen

Het in 1995 opgerichte Avid Hifi bouwt luidsprekers, versterkers en draaitafels. De koper van een Avid-draaitafel dient wel een arm van een ander merk te plaatsen, omdat Avid geen armen bouwt. Avid wil deze lacune opvullen door zelf draaitafelarmen te gaan produceren zodat de koper een compleet systeem kan kopen. Het publiek in München heeft inmiddels de prototypes van Avid’s draaitafelarmen mogen bewonderen.

“Wij hebben de beheersing van energie en trillingen tot een speerpunt gemaakt bij het ontwerp van al onze producten. Ongewenste trillingen moeten bij de bron worden aangepakt en afgevoerd worden naar een plaats waar ze geen kwaad kunnen doen. Dit principe passen we ook toe bij de draaiplateaus en hoofdlagers van onze draaitafels. Onze armen zijn zo gemaakt dat ongewenste trillingen naar het subchassis van de draaitafel wordt afgevoerd,”aldus Conrad Mas van Avid Hifi.

Avid Oxytone

De Oxytone is gemaakt met 3D-printtechnology en bestaat uit één stuk titanium. Interne versterkingen maken de arm volkomen stijf en torsievast. Ongewenste trillingen worden via de armlagers afgevoerd naar het subchassis.

Avid Paroxytone en Barytone

De Paroxytone en Barytone zijn ook gemaakt van titanium met toepassing van 3D-printtechnology. Het materiaal is van luchtvaartkwaliteit en is nog dunner dan in de Oxytone. Ongewenste trillingen en energie worden direct naar de bevestigingspunten van de arm afgevoerd. Ook deze armen zijn ultrastijf en torsievast.

Avid heeft nog geen verdere informatie en specificaties vrijgegeven. Aan het einde van dit jaar zullen de armen op de markt komen. Prijzen zijn nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE