ARTIKEL

5 opvallende trends op High End Munchen - deel 1

Wie van hifi houdt, zou eigenlijk High End Munchen minstens één keer in zijn leven moeten bezoeken. De Duitse beurs is inmiddels uitgegroeid tot de Mekka op vlak van hifi-apparatuur en aanverwanten. De perfecte plaats dus om met HiFi.nl, Homecinema Magazine en FWD trends te gaan spotten.

De smartphonewereld heeft het Mobile Word Congress in Barcelona, de domotica- en custom install-branches hebben ISE in Amsterdam, en voor wit- en bruingoed moet je op IFA in Berlijn zijn. High End in München is eigenlijk niet vergelijkbaar met die grote beurzen. Om te beginnen is het toch wat kleinschaliger, al mag je de beurs in het M.O.C.-gebouw met zijn 29.000 vierkante meter zeker niet klein noemen. De Beierse beurs is ook niet onbetwistbaar de referentie op hifi-vlak, omdat er nog wat andere grote regionale audiobeurzen zijn, zoals de Bristol Show in Engeland, Axpona in de V.S. en de Tokyo International Audio Show.

Maar na het zeer magere aanbod qua hifi op CES 2017, vermoeden we stilletjes dat High End München zal blijven uitgroeien tot de belangrijkste audiobeurs ter wereld. Die trend was dit jaar al merkbaar: de show was drukbezocht en er waren meer merken dan ooit aanwezig. Alle beschikbare beursvloer was al enkele maanden uitverkocht, goed voor ongeveer 500 exposanten.

Voor de redactie is High End in München dus niet missen. Het is één van de weinige momenten waar je zowel grote als kleinere merken verzameld ziet, en ook kan spreken met heel veel vertegenwoordigers van de branche uit Nederland en België. Vanuit de Benelux zakt er heel wat volk af naar München, dat blijkt elk jaar opnieuw. Nederlands lijkt soms bijna de voertaal. Er worden ook aardig wat productintroducties gedaan op High End. Bovendien – en dit is eigenlijk een trend op zich – is High End ook een ontmoeting tussen de verschillende takken van hifi: high-end versus voor een breed publiek, old school versus trendsettend, en (meer dan ooit) analoog versus digitaal. Dit alles maakt de beurs een ideale graadmeter voor wat leeft in hifi en thuiscinema.


EDITORS' CHOICE