NIEUWSPioneer

Pioneer lanceert nieuwe on-ear hoofdtelefoon

Het Japanse Pioneer heeft een nieuwe halfgesloten on-ear hoofdtelefoon gelanceerd genaamd SE-Monitor 5. De nieuwe weergever heeft veel van de techniek van vlaggenschip SE-Master 1 overgenomen en is bedoeld voor hi-res weergave.

SE-Monitor 5

Opvallend is het gebruik van allerlei natuurlijk materiaal. De oorschelpen van de nieuwe hoofdtelefoon zijn bijvoorbeeld gemaakt van hout. De drivers, die een diameter hebben van vijftig millimeter, zijn gemaakt van een uiterste fijn soort houtpulp. Het frequentiebereik reikt van 5 Hz tot 85 kHz. Pioneer belooft een ongekende transparante en ongekleurde weergave. De SE-Monitor 5 is half gesloten en maakt gebruik van een techniek die door Pioneer “Double Headphone Chamber” genoemd wordt. Kort samengevat, in de oorschelpen zitten ruimtes verwerkt die de laagweergave ten goede moeten komen. Pioneer gebruikt schroeven en geen lijm om resonanties geen kans te geven.

Het langdurig gebruik van een hoofdtelefoon staat of valt met het draagcomfort en het materiaal van de oorkussens. Pioneer heeft gekozen voor memory foam en levert twee verschillende oorkussens mee. De luisteraar kan kiezen tussen een bekleding van velours of van leer.

Pioneer biedt de luisteraar ook nog eens drie verschillende afneembare kabels. Twee exemplaren zijn voorzien van een 3,5-millimeter jackplug, lengtes 1,6 of 3 meter. Het derde exemplaar is bedoeld voor gebalanceerd gebruik en heeft twee pluggen van 2,5 millimeter, lengte 1,6 meter. De kabels zijn gemaakt van zuurstofvrij koper. Het gebalanceerde exemplaar geeft de meest optimale kanaalscheiding.

De gevoeligheid van de nieuweling is 99 dB en de impedantie bedraagt 40 ohms zodat aansturing geen uitdaging zou moeten zijn voor het muziekapparaat van de luisteraar.

De SE-Monitor 5 zal vanaf juni beschikbaar zijn voor net geen duizend Britse ponden. Prijzen voor de rest van Europa zijn nog niet bekend.

Pioneer

Het in Japan gevestigde Pioneer is door Nozomu Matsumoto in 1938 in Tokio opgericht. Het bedrijf produceert voornamelijk consumentenelektronica waaronder ook elektronica voor voertuigen.


EDITORS' CHOICE