NIEUWSDynaudio

Dynaudio lanceert Special Forty jubileumluidspreker

Het Deense Dynaudio viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en viert dat met de lancering van een jubileumluidspreker genaamd Special Forty. Het gaat om een tweeweg monitorluidspreker die voor het eerst wordt getoond op de High End-beurs in München. De compacte luidspreker is voorzien van de nieuwste drivers en een nieuw filter.

Special Forty

Wie jarig is trakteert, moet Dynaudio gedacht hebben want het jubileummodel heeft een nieuwe tweeter en woofer aan boord alsmede een nieuw ontworpen filter. De tweeter heeft een aluminiumdome van 28 millimeter en is exclusief voor de Special Forty gebouwd. De woofer is verregaand herzien en heeft een conus van 17 centimeter. De koper kan kiezen uit een hoogglans grijze of rode uitvoering.

Beide drivers hebben een breed frequentiebereik. De tweeter pakt al op bij 1.000 Hz. De woofer geeft tonen tot 4.000 Hz weer. Het filter is gebouwd met het oog op deze ruime overlap tussen de drivers. Met een techniek genaamd AirFlow Basket worden interne reflecties en trillingen in de drivers tegengegaan zonder iets af te doen aan stijfheid en stabiliteit van de conussen. Voorts zijn de drivers voorzien van hybride magneten die gebouwd zijn van neodymium en ferriet.

Het frequentiebereik loopt van 41 Hz tot 23 kHz (+/- 3dB). De impedantie is zes ohms en de afmetingen zijn 19,8 x 36 x 30,7 centimeter. Vanaf juni zal de Special Forty te koop zijn voor 2.999 euro per paar.

Belangstellenden kunnen deze week de stand van Dynaudio op de High End-beurs in München binnenlopen.

Dynaudio

Dynaudio is opgericht in 1977 in Skanderborg Denemarken. Het bedrijf bouwt uitsluitend luidsprekers maar doet dat niet alleen voor thuisgebruik. Ook de professionele markt en autofabrikanten maken gebruik van de luidsprekers van Dynaudio.

MERK

EDITORS' CHOICE