NIEUWSTechnics

Technics introduceert compact SC-C70 stereosysteem

Vandaag onthult Technics in München de SC-C70, een nieuw compact stereosysteem. De compacte SC-C70 is uitgerust met onder meer JENO Engines (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimisation), LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) en Space Tune-kalibratiesoftware.

Technics staat erom bekend dat het audioproducten produceert die er goed uitzien en technisch innovatief zijn. Het SC-C70 compacte stereosysteem met drie JENO Engines, die digitale jitter elimineren, vormt daarop volgens de fabrikant geen uitzondering: "Het resultaat is een kristalhelder geluid zonder waarneembare vervorming."

De SC-C70 biedt ook een LAPC-functie. Deze door Technics ontwikkelde technologie zorgt ervoor dat de versterker zich aanpast aan de karakteristieken van de luidsprekers. Het systeem meet de fase- en impedantie-eigenschappen van de geïntegreerde luidsprekers en optimaliseert daarmee de geluidsweergave. Om het ruimtelijke effect van het geluid te optimaliseren zijn er akoestische lenzen geplaatst voor de tweeters, die het geluid verder verdelen en verspreiden, vooral in het hoge frequentiebereik. "Bovendien minimaliseren geïntegreerde akoestische lamellen fluctuaties, ook voornamelijk in het hoge frequentiebereik."

Space Tune

Technics heeft de Space Tune-kalibratiesoftware ontwikkeld met het oog op een optimale geluidskwaliteit. Deze software corrigeert parameters over het eigen netwerk. Dat betekent dat het geluid kan worden aangepast aan de ruimtelijke situatie.  

Netwerkopties zijn er vanuit Apple AirPlay en DLNA, om muziekbestanden te streamen vanaf verschillende Apple-apparaten zoals iPod, iPhone en iPad. De SC-C70 is DLNA-compatibel en kan eenvoudig worden verbonden met een mobiel eindapparaat van andere fabrikanten via Bluetooth. Hierdoor kan er ook muziek van streamingdiensten als Spotify en TIDAL worden beluisterd. 

De Technics SC-C70 wordt in september op de markt verwacht, de prijs zal onder de 1000 euro gaan liggen, laat de fabrikant tijdens High End München weten.


EDITORS' CHOICE