NIEUWS

Apertura’s nieuwe vlaggenschip Enigma MkII wordt getoond in München

De Enigma MkII, Apertura’s nieuwste vloerstaander, wordt deze week getoond op de High End-beurs in München. De Enigma MkII is de opvolger van de Enigma. Het is feitelijk geen update maar een compleet nieuwe luidspreker.

Apertura Enigma MkII

Het Franse Apertura heeft zijn Enigma-luidspreker grotendeels herzien, zodat van een nieuwe luidspreker gesproken mag worden. De originele Enigma is een tweeweg luidspreker met drie drivers. De Enigma MkII is 2,5-weg luidspreker, eveneens met drie drivers. De drivers zijn een doorontwikkelde versie van de drivers in de Adamante. Het nieuwe filter is voorzien van betere componenten en bestaat nu uit twee printplaten.

Hybride ontwerp

De Enigma is een hybride ontwerp en verenigt de voordelen van de principes van bassreflex en transmissielijn in één luidspreker. Weergave van de laagste tonen is daardoor beter geworden. De hoge gevoeligheid van 94 dB is gebleven waardoor de Enigma MkII makkelijk aangestuurd kan worden, ook door minder potige versterkers.

Apertura op High End München

Apertura zal de luidsprekers laten spelen met versterkers van CH Precision en stroomproducten van het Zweedse Entreq. Belangstellenden kunnen zich melden in Atrium 4, kamer F2014.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »