NIEUWSMytek

Mytek Clef portable dac op High End München

Na een eerste presentatie in Las Vegas heeft high-end merk Mytek nu ook een Europese onthulling van de gloednieuwe Clef gepland, later deze week in München. De Clef is een mobiele hi-res hoofdtelefoonversterker/DAC met 192 kHz / 24-bit en DSD128-weergave, usb 2, AptX Bluetooth, AAC én MQA. Het is slechts de twee kleine DAC, na de Meridian Explorer 2, om dat laatste aan te bieden. 

Klaar voor het volledig uitpakken van Tidal’s Masters, speelt de Clef naast MQA-gedecodeerd materiaal de hoogste resoluties door de Sabre 9018 DAC. De ingebouwde versterker heeft 2,2VRMS uitgangsvermogen en 1 Ohm uitgangsimpedantie. Formaten over usb gaan tot 32-bit/384kHz PCM en DSD128 via DoP. Daarnaast worden alle populaire formaten moeiteloos afgespeeld.

Verder beschikt de Clef over ingebouwde microfoons om telefoongesprekken mee te voeren, die met een draai/drukknop kunnen worden aangenomen. De twee hoofdtelefoonuitgangen kunnen gelijktijdig gebruikt worden, terwijl de tweede een dubbelfunctie heeft als digitale uitgang (24-bit/192kHz en DSD64). De mobiele dac speelt tot 8 uur op een volle batterij, meet slechts 93 x 60 x 12mm en weegt 85 gram. De Clef komt met een adviesprijs van 299 euro op de markt. 

Wie de Clef in augmented reality wil bestuderen, richt de camera van een smarpthone op onderstaande afbeelding. Je hebt dan wel de Mytek-app nodig, te downloaden voor Apple en Android. 

MERK

EDITORS' CHOICE