NIEUWSComo Audio

Como Audio lanceert twee tafelradio's met streamingfuncties

Het Amerikaanse Como Audio lanceert een tweetal tafelradio’s genaamd Amico en Musica, beide voorzien van streamingfuncties en een FM-radio. De Amico speelt mono en is voorzien van een accu. De meer uitgebreide Musica speelt stereo en heeft geen accu maar wel een cd-speler aan boord. Het betreft een Kickstarter-project. In oktober 2017 komen de apparaten op de markt.

Como Audio

Como Audio maakt geen klassieke hificomponenten, maar beperkt zich tot tafelradio’s, net zoals bijvoorbeeld Tivoli. Moderne tafelradio’s zijn echter voorzien van allerlei streamingfuncties en/of DAB, maar kunnen vaak ook nog FM-stations ontvangen. De Amico en de Musica zijn de opvolgers van de Solo en de Duetto.

Amico

De Amico speelt mono, maar heeft wel een tweeweg luidspreker aan boord. Het apparaat weegt ongeveer twee kilo en heeft een 2,8 inch kleurenscherm alsmede een toonregeling. De ingebouwde accu zou circa acht uur muziekplezier moeten geven. De Amico kan overweg met bluetooth (inclusief nfc) en wifi. Muziek komt binnen via internetradio, Spotify of de FM-band. Zes voorkeurstations kunnen worden opgeslagen met ieder een eigen knopje. De voorlopige verkoopprijs is bepaald op 399 dollar.

Musica

De Musica is de opvolger van de Duetto en speelt stereo, eveneens met tweeweg luidsprekers. Het apparaat ondersteunt bluetooth en heeft een 3,2 inch kleurenscherm en acht voorkeuzeknoppen. De Musica is bedoeld voor thuisgebruik en heeft daarom geen accu aan boord. Aansluitmogelijkheden en streamingfuncties zijn uitgebreider dan bij de Amico. Muziek komt bij de Musica binnen via een optische ingang, USB, een tweetal analoge ingangen of een LAN-poort. De gebruikers kan voorts kiezen tussen internetradio, Spotify, Deezer, Napster en Amazon Music. Het allergrootste verschil met de Amico is, afgezien van de stereoweergave, de aanwezigheid van een cd-speler. De voorlopige verkoopprijs is bepaald op 599 dollar.

MERK

EDITORS' CHOICE