Acoustic Energy introduceert de betaalbare AE100-lijn

Acoustic Energy heeft de AE100-lijn aangekondigd die bestaat uit twee luidsprekers, een center speaker en een subwoofer. De originele AE109-lijn zag het levenslicht in 1996 en zette volgens het Britse bedrijf een nieuwe standaard in de entry-level hifi. Twintig jaar later komt Acoustic Energy met een geüpdatete serie. Ook de nieuwe, verbeterde luidsprekers zijn uitermate betaalbaar. 

AE100-lijn geschikt voor iedere luisterruimte

De makers wilden niet alleen goed klinkende speakers ontwikkelen, maar ook luidsprekers die eenvoudig te plaatsen zijn in ieder luisterruimte. Oftewel: speakers voor iedereen die hifi een warm hart toedraagt. Om dit te bewerkstelligen wordt er gebruikgemaakt van de nieuwe WDT-technologie, een evolutie van de DXT-technologie die Acoustic Energy eerder ontwikkelde voor de Reference Series. Deze technologie hervormt de hoge tonen voor betere kamerakoestiek, imaging en een wijder bereik. 

Aan de achterkant zijn twee openingen om verkleuring in het middengebied tegen te gaan en de bass response te verbeteren. Ook zijn de speakers zwaarder gemaakt (mass loaded) voor een betere demping en bass. De speakers zijn opnieuw ontworpen om de voetprint zo klein mogelijk te houden. Dit met het oog op gemakkelijke kamerplaatsing. 

AE109 en AE100 luidsprekers

De AE100-luidspreker is een compacte boekenplank luidspreker en bestaat uit één 110 mm driver en een 28 mm tweeter. DE AE109 is een vloerstaande luidspreker en bestaat uit twee 110 mm drivers en een 28 mm tweeter. Wil je een 5.1 set bouwen dan kan je de AE107-centerspeaker en de AE108-subwoofer erbij nemen. De AE100 kost 199 pond in de walnoot uitvoering en de AE109 499 pond. Er is ook een zwarte uitvoering tegen meerprijs.

MERK

EDITORS' CHOICE