NIEUWSSamsung

Streaming-deal Samsung en Google Play Music

Samsung is een deal aangegaan die Google Play Music de standaard muziekdienst maakt op iedere nieuwe smartphone of tablet van het merk, te beginnen met de Samsung Galaxy S8 en S8+.

Kort na de berichtgeving over de doorstart van Neil Young's Pono, dat verder zal gaan als Xstream, is er meer nieuws uit de wereld van streaming muziekdiensten. De deal tussen Samsung en Google Play Music maakt laatstgenoemde de default muziekspeler op de nieuwe toestellen van Samsung. Daarnaast is de muziekdienst toegevoegd aan Bixby, Samsung's slimme assistent

De deal komt met wat extra's voor Samsung liefhebbers. Naast de dedicated muziekspeler op smartphone en tablet kun je als als gebruikers tot honderdduizend nummers naar de muziekdienst uploaden, wat het dubbele is van de standaard voor andere streamers. Ook krijg je een gratis proefabonnement van drie maanden op de betaalde streamingdienst in de Google-app. Dat betekent geen advertenties, toegang tot duizenden playlists en ruim 40 miljoen tracks, en gebruik van YouTube Red in regio's waar dat beschikbaar is.

"We zijn toegewijd om je de perfecte soundtrack voor iedere dag te brengen", aldus Elias Roman van Google Play Music in een blog over het nieuws. Wie dat overigens liever met Qobuz, Spotify of Tidal doet, kan die diensten nog altijd gewoon op zijn Samsung downloaden. 


EDITORS' CHOICE