NIEUWS

Akiko Audio introduceert zekeringen van Wilbrand Acoustics

Het Nederlandse Akiko Audio, bekend van diverse tuning accessoires, heeft een nieuw product aan het aanbod toegevoegd: de zilveren zekeringen van het Duitse Wilbrand Acoustics.

"Vrijwel elk apparaat in uw audio- en video-installatie is voorzien van een of meerdere zekeringen," schrijft de kersverse importeur. "Fabrikanten van die kostbare apparatuur besteden echter geen aandacht aan dit onderdeel. Volgens ons niet terecht, aangezien alle benodigde stroom eerst door de zeer dunne smeltdraad van de zekering gaat."

Daarom heeft Akiko Audio de zekeringen van Wilbrand Acoustics aan het assortiment toegevoegd. Voorzien van een zwaar verzilverde smeltdraad en een glasbuis gevuld met keramisch materiaal moeten ze zorgen voor mechanische stabiliteit. "De hoogwaardige smeltdraad zorgt voor minder weerstand, zodat de weergave natuurlijker en dynamischer wordt; meer ‘live gevoel’."

Lees ook: luidsprekerprestaties verbeteren met nul euro

Wilbrand Acoustics

"Het meest bijzondere is het feit dat deze zekering eindkapjes van nikkel heeft. Vrijwel alle apparaten hebben namelijk zekeringhouders, die van nikkel gemaakt zijn. Zo wordt voorkomen dat er ionenstromen ontstaan tussen verschillende metalen. Oxidatie zal hierdoor geen kans krijgen en de contacten blijven jarenlang schoon."

Akiko Audio beweert dat deze Wilbrand Zilver zekering een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Ze zijn verkrijgbaar vanaf € 10,95 per stuk, meer informatie vind je op de website.

Lees ook: akoestiektips van experts, hoe pakken zij het aan?


EDITORS' CHOICE