Conrad-Johnson viert veertigste verjaardag met nieuwe buizenversterkers

Wie jarig is geeft een feestje moet Conrad-Johnson hebben gedacht. Om de veertigste verjaardag in stijl te vieren, komt het Amerikaanse bedrijf met twee nieuwe buizenversterkers: de ART150 en ART300. De versterkers maken gebruik van de populaire KT150-eindbuizen.

Een paar Conrad-Johnson KT150-eindbuizen in de ART150 geeft maar liefst 150 watt per kanaal. Twee paar in de ART300 monoblokken geeft 300 watt per kanaal. De versterkers maken verder gebruik van de mooie 6922-buizen.

Er zijn ook een aantal verbeteringen aangebracht ten opzichte van de vorige modellen. Zo is de ingangstrap onder handen genomen en heeft de stroomvoorziening meer capaciteit. Ook het design is aangepast zonder de huisstijl te verloochenen.

De eindbuizen worden goed beschermd door een gesloten overkapping, terwijl ook de voorversterker buizen worden beschermd. Gelukkig zijn de buizen nog volop in het zicht. Als je een van de versterkers in huis wilt halen moet je er snel bij zijn. De versterkers worden vanaf half mei op de markt gebracht in gelimiteerde oplage.

Van de ART150 worden tweehonderdvijftig stuks gemaakt en van de ART300 slechts de helft. Goedkoop zijn ze ook niet: de ART150 kost 18.500 dollar en de ART300 36.000 dollar voor een paartje. De nieuwe modellen vervangen de ARTSA-versterker en ART-monoblokken.

EDITORS' CHOICE