NIEUWSGoldmund

Goldmund introduceert NextGen versterkers

De Zwitserse audiofabrikant Goldmund heeft een nieuwe lijn analoge producten aangekondigd. Volgens eigen zeggen is het een mijlpaal in hoe versterkers en voorversterkers worden ontworpen en is er voortgeborduurd op 40 jaar onderzoek en ontwikkeling. De traditionele namen, Telos en Mimesis, worden in stand gehouden. Om het verschil tussen de oude en nieuwe generatie aan te duiden, staat er NextGen achter de nieuwe versterkers.

De Telos 5500 NextGen is de opvolger van de Telos 5000: de krachtigste versterker ooit gebouwd door het Zwitserse bedrijf. De Telos 5000 zag het levenslicht in 2009 en kwam in een gelimiteerde oplage van 20 stuks met een stevig prijskaartje van 145 duizend euro. Daarvoor kreeg je wel een vermogen van 5000 watt bij 2 ohm. De opvolger is nog krachtiger en kent grote verbeteringen volgens Goldmund. Zo is de power supply aangepakt en is de veiligheid van de versterker geperfectioneerd om drivers niet te beschadigen. Ook het ingangscircuit is onder handen genomen voor meer stabiliteit en geluidloos wisselen tussen de ingangen. De ingangen zijn RCA digitaal en XLR en RCA analoog.

Kleine broertjes krijgen ook een update 

De verbeteringen die zijn aangebracht in de Telos 5500 was voor Goldmund reden genoeg om ook de andere versterkers uit de lijn te herontwikkelen. De Telos 1000 NextGen en Telos 2500 NextGen komen hieruit voort. De versterkers hebben hetzelfde eindversterker board als de grote broer. Als printplaat wordt de Goldmund 6209H gebruikt die je ook kunt vinden in de Apologue Anniversary speakers. Alle NextGen versterkers maken gebruik van de laatste MCU software en zijn eenvoudig upgradebaar. De versterkers zijn voorzien van een RS232 poort zodat je gebruik kunt maken van universele afstandsbedieningen.

Geïntegreerde versterker

Goldmund heeft ook zijn voorversterker geüpdatet. De Mimesis 22H NextGen kan gebruikt worden in combinatie met mono versterkers. Goldmund had nog meer inspiratie en heeft ook een geïntegreerde versterker ontwikkeld. De Telos 590 NextGen heeft 2x300W power op 8 ohm en is voorzien van 8 ingangen. De geïntegreerde versterker is krachtiger en groter in formaat dan zijn voorganger de Telos 390.5. 

Marktbeschikbaarheid en prijs in de Benelux is niet bekend. Kijk voor meer informatie op de website.

MERK

EDITORS' CHOICE