NIEUWSYamaha

Yamaha WXAD-10 opent MusicCast-mogelijkheden voor ieder systeem

Schreven we afgelopen week nog dat Yamaha de muziekdiensten Tidal en Deezer in een deel van de eigen MusicCast-producten zal integreren, vandaag laat het merk weten dat je er MusicCast aan iéder bestaand systeem toe te voegen. De Yamaha WXAD-10 maakt elk apparaat namelijk onderdeel van het MusicCast-universum, mits er voorzien is in een analoge audio-ingang.

Met de 'MusicCast Add' WXAD-10 presenteert Yamaha een slim kastje dat zo goed als elk audioapparaat in een handomdraai in de MusicCast-Multiroom-wereld kan verankeren. De enige voorwaarde daarvoor is dat het betreffende component een analoge audio-ingang heeft. Deze wordt naar keuze met de cinch- of mini-jack-uitgang van de 'MusicCast Add' verbonden. Dan zijn alle bronnen van het MusicCast-netwerk beschikbaar.

De WXAD-10 is hi res-compatibel en ondersteunt behalve WAV, FLAC en AIFF met 192 kHz/24 bit ook ALAC met 96 kHz/24 bit. Daarnaast biedt deze toevoeging ook Bluetooth (verzenden en ontvangen), AirPlay en alle belangrijke streaming-diensten waaronder Spotify, Napster, Tidal, Deezer, Quboz en JUKE. 

 De Yamaha 'MusicCast Add' maakt het aangesloten apparaat onderdeel van het MusicCast-netwerk, maar biedt ook extra bedieningsgemak. Doordat de mini-jack-uitgang regelbaar is, is volumeregeling via de Yamaha MusicCast-app beschikbaar. Behalve het volume kunnen ook de andere functies van de 'MusicCast Add' via de app worden aangestuurd, bijvoorbeeld de bronselectie of de verbinding met andere MusicCast-componenten voor gesynchroniseerde weergave.

 Prijs en beschikbaarheid

 De Yamaha 'MusicCast Add' WXAD-10 is vanaf mei 2017 in de handel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs zal 149,00 euro inclusief btw bedragen.

Lees ook: de vele gezichten van Yamaha MusicCast

MERK

EDITORS' CHOICE