NIEUWSMcIntosh

McIntosh introduceert MXA80 Audio System

McIntosh heeft vandaag in Binghamton, New York het MXA80 Integrated Audio System gepresenteerd. Het fraaie 'setje' moet nog deze maand verschijnen, en zal in de VS een prijskaartje van 6.000 dollar hebben.

Het MXA80-systeem is een combinatie van versterker en speaker, dus in een bron mag je zelf nog voorzien. Het is een stevige dosis McIntosh in een compact jasje, in lijn met de MXA70-set die een aantal jaar geleden voor een vergelijkbare prijs op de markt verscheen. De nieuwe generatie wordt gekenmerkt door diezelfde combinatie van compactheid, functionaliteit en vermogen, en voegt daar met de aanwezigheid van een gloednieuwe DAC ondersteuning voor DSD en DXD aan toe. 

De MXA80 bestaat uit een 50Watt stereoversterker en een paar 2-weg desktopspeakers. Een totaal van 6 inputs - 4 x digitaal en 2 x analoog - maken een willekeur aan muzikale bronnen mogelijk. De usb-input kan overweg met PCM-signalen tot 32-bit/384kHz en ondersteunt zowel DSD64, DSD128 en DSD256 als DXD 352.8kHz en 384kHz. De MTC-input biedt een soldige DSD-verbinding voor hi-res audio op SACD's, mocht je bijvoorbeeld de MCT450 SACD-speler in huis hebben. Er is tevens voorzien in een hoofdtelefoonversterker. 

De compacte MXA80 komt volgens de Amerikanen vooral tot zijn recht als je een kantoor, slaapkamer of vakantiehuis van de betere audio wil voorzien. Combineer 'm bijvoorbeeld met de MB50 Streaming Audio Player, en je hebt een mooi systeem staan. Of sluit de MXA80 op je laptop of computer aan, McIntosh noemt het paartje luidsprekers niet voor niets 'desktopspeakers'. 

MERK

EDITORS' CHOICE