NIEUWSAudio Physic

Audio Physic introduceert Avantera III vloerstaanders

Luidsprekerfabrikant Audio Physic heeft zijn eerste nieuwe luidspreker van 2017 uitgebracht: de Audio Physic Avantera III. Nagelnieuw en gepresenteerd als upgrade van de Avantera plus+ luidspreker.

Audio Physic's gepatenteerde HHC (Hyper-Holografische Cone) midrange driver heeft voor de derde keer een upgrade gehad. De Avantera III komt nu met de nieuwe HHCM III midrange driver (te zien in de Codex luidspreker). De tweeter is ook een upgrade van de HHCT III (te zien in de Cardeas 30 LJE luidspreker).

De originele Clarity Cap-condensatoren van de Avantera plus+ zijn opnieuw ontworpen en vervangen door de crossover condensatoren uit de Cardeas 30 LJE luidspreker. Deze condensatoren maken nu gebruik van koper foam-technologie voor een verbeterde detaillering en resolutie. En dat is niet alles wat de Avantera III overneemt van de Audio Physic-luidsprekers uit het hogere segment: de speciaal ontworpen solide aluminium voeten, die de Avantera's stevig op de vloer planten, zijn eveneens vergelijkbaar met die van de Codex.

Audio Physic heeft tot slot ook de kamers in het middengebied een re-design gegeven door middel van nieuwe absorptieonderdelen, naast keramisch schuimelementen in de woofers. Wanneer de nieuwe Audio Physic Avantera III verkrijgbaar zal zijn in Nederland en tegen welke prijs, is nog niet bekend. In het Verenigd Koninkrijk hangt er alvast een prijskaartje van £ 16.490 aan de speakers.


EDITORS' CHOICE