NIEUWSNAD

NAD M50.2 Digital Music Player combineert streaming en opslag

Eind 2016 al aangekondigd, maar binnenkort ook daadwerkelijk in de Benelux te bewonden: de NAD 50.2, de nieuwe vlaggenschip netwerkspeler van het merk. "Meer dan slechts een opvolger."

De lancering van de NAD M50.2 volgt bijna vijf jaar na de introductie van de NAD Master M50, die we inmiddels misschien al als een klassieker moeten bestempelen. Dat zet hoge verwachtingen voor de 2.0-versie.

Vijf jaar geleden dus al weer dat de ingenieurs van NAD met de M50 op de proppen kwamen. De netwerkspeler bleek een groeibriljant in het segment van de high-end streamers te zijn. Het leek er bovendien op dat NAD een geslaagde brug wist te slaan tussen computergestuurde en computergeoriënteerde apparatuur: moderne techniek werd gekoppeld aan een audiofiele performance en beleving. Of zoals één review omschreef: “Eindelijk kunnen we horen hoe een high-res opname eigenlijk hoort te klinken.” Kortom: de loftrompet werd flink van stal gehaald voor de M50.

Lees onze uitgebreide review van het originele model

Nu is er dan zijn opvolger: de M50.2. In feite een samenvoeging van de M50 en de M52. Laatste was (en is) oneerbiedig gezegd slechts een harde schijf voor opslag van muziekbestanden. De M50.2 combineert beide onderdelen, zodat je niet langer voor twee aparte apparaten hoeft te kiezen.

NAD M50.2 Digital Music Player

De M50.2 Digital Music Player, zoals hij voluit heet, biedt volgens NAD dan ook “alles wat je nodig hebt om in de best mogelijke kwaliteit naar je favoriete muziek te luisteren." Aan boord daartoe onder meer de BluOS-techniek voor gemakkelijk opslaan en organiseren van je muziekbibliotheek, terwijl de bijbehorende app je de toegang verschaft. Opslag van bestanden kan in de hoogste kwaliteit van 24-bit/192kHz, terwijl de M50.2 in 2TB ruimte voorziet. Via Bluetooth heb je bovendien toegang tot verschillende streamingdiensten. 

“Een wonderlijke integratie van hardware en software”, aldus een tevreden NAD-vertegenwoordiger. De NAD M50.2 wordt over circa zes weken verwacht, de verkoop adviesprijs bedraagt 4750 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE