NIEUWSCabasse

Cabasse presenteert Stream Bar inclusief draadloze sub

Cabasse introduceert een streaming soundbar met draadloze subwoofer voor liefhebbers van streaming en een beter home cinema-geluid zonder een willekeur aan (extra) speakers.

In het voorjaar van 2016 presenteerde het merk de Stream Base, als onderdeel van een nieuwe serie streaming-modellen van de Fransen. De Stream Bar is in principe een iets minder elegante, iets minder subtiele variant van die Stream Base. Nog steeds eenvoudig te monteren of plaatsen, maar beduidend aanweziger in het interieur, zowel om te zien als om te horen. De 'geluidsbuis' heeft 2 tweeter en 6 low-mid/midrange units, terwijl de subwoofer voorzien is van een 17cm woofer met een 100Watt versterker.

Qua aansluitingen ontbreekt er niet veel, al had er een extra HDMI-poort bij gemogen. De Stream Bar kan uiteraard draadloos worden aangesloten via Wi-Fi (DLNA) en Bluetooth (aptX), en maakt ook draadloos (en automatisch) contact met de subwoofer. Bedraad is er HDMI (ARC), een optische S/PDIF-ingang, een mini-jack 3,5 mm ingang, een RJ45-poort en een USB-poort. Streaming is er in AAC-bestandsformaten, ALAC, FLAC, PCM, WMA en MP3 tot 96 kHz / 24-bits. 

Configuratie is eenvoudig. Verbinding maken met Wi-Fi en het multiroom management doe je via de AWOX StreamControl software en voor Bluetooth-pairing is er de NFC-chip. De display toont bron, volume, modi en instellingen. Er is geen menu dat wordt weergegeven op de televisie, de voornaamste controles (bron, volume, aan/uit) zijn direct geïntegreerd in de vorm van tiptoetsen op de soundbar, en in de afstandsbediening.

De Cabasse Stream Bar heeft een verkoopprijs van 999 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE